Stoptussin alebo Solmucol pre nočný kašeľ u detí?
baby prosim vas dajte radu uz dve noci nespime. maly (3r) ma hrozny drazdivy kasel hlavne ked si lahne. v lekarni mi dali stoptussin ze to ma utlmit ale vobec to nezabera a daktora mamina v skupine pisala ze solmucol je lepsi. lenze ten je vraj na vykasliavanie tak ci sa z toho neudusi v noci ked to bude hlienit. co vam realne zabralo na takyto zachvatovy kasel? som uz hotova z toho nevyspania a muz je na tyzdnovke.
Aj moj sa dusi uz 3 den dneska mu dala antibiotika lebo uz to bolo neunosne..skusila som ditustat ale nemam pocit ze to zabera, snad antibiotika zaberu
Solmucol na noc urcite nie.
Ja na noc davam kvapky Tussin, bez tej vykasliavacej zlozky, cez den, ak maju aj drazdivy kasel, tak Stoptussin. Ak maju taky, ze vykasliavaju, chrchlu, tak Solmucol, najneskor o 17 poobede, ja uz radsej nedavam po 16 tieto vykasliavacie.
Ja som zas taky typ, ze cokolvek ai dam, nic mi nepomaha, len mi to zhorsuje zachvaty, ak si dam nieco na vykasliavanie. Teraz som tehotna a mozem len tie bylinkove a je to utrpenie, uz kaslem 2 mesiace 🫣.
Tak ja by som dala teda ten Tussin a Fenistil k tomu, na odpuchnutie sliznic.
Nam doktorka dokonca predpisala aerius na taky dusivy kasel. Ale co ja viem, mne sa zda, ze nepomaha nic. V zufalstve som twraz nakupila aromalampy a oleje, vyskusam ich tym potierat a na noc pustit v difuzeri. Tiez sme z toho kasla hotovi vsetci
@anonym_autor U nás zaberá na takýto kašeľ Sinecod. Príp. Robitussin Junior.
@anonym_autor solmucol sa na noc nedáva, ten je na vykašliavanie. Môžeš skúsiť tussirex nočný.
Solmucol áno - ak je kašeľ vlhky ale posledná dávka o 17:00, keďže je to liek určený na podproru vykasliavania. Zameraj sa skôr na režimové opatrenia - vlhkosť vzduchu, vyvýšené spanie, inhalacia, hygiena nosa. Moja dcéra kašle už cca tri týždne, tieto kašle sú často na dlho. Ja osobne nie som veľmi fanynka tlmenia kašľa, čiže pri liekoch na tlmenie som veľmi opatrná, volím skôr podporu vykasliavania, odhlienenia.
U nas na nocne kasle zabera tussin. Ostatne uplne zbytocne. Cez den bud nedavam nic alebo davam nieco na vykaslanie. Ale najneskor tak o 15-16:00, potom uz nie. Poradili mi tak v lekarni, ze mam dat viac kvapiek tusiinu, ked ho davam iba 1davku na noc.
My sme takto od nedele kaslali po chripke, az dnes to konecne ustupuje a skusala som stoptussin, skusala.som ditustat, mam aj ventolin, nic proste nezabralo dieta nie a nie sa dokaslat. Tussirex nocny sa mi jedine pozdava ze po nom aspon zaspala a kym spala tak nebol kasel. Hlavne vetrat, chladit izbu a zvhlcovat. Ak nebude prechadzat tyzden tak odbery a vytery. A este inhalovat yabro na suchu sluznicu je super to tiez pomaha. Solmucol az na hlieny a len do 16tej sa dava.
Osobne si myslím, že je lepší solmucol a teraz isto dať antihistaminikum, to veľmi pomôže
Solmucol je mukolytikum t.j. pomaha vykasliavat. tj. na noc sa nedava, lebo dieťa bude celu noc kaslat - vykasliavat. nam vzdy lekarka povedala, ze tak do 17:00 mukolytika, nikdy nie neskor.
U nás podobne, len syn už má 8. Kašle celý deň, či sme doma, či na prechádzke. Včera som už bola zúfalá. O desiatej večer ešte nespal, dala som mu Zodac. Do pár minút prestal a zaspal.

Nejaké antihistaminikum treba pridať...fenistil,alebo dithiaden