icon

Strach z ublíženia dieťaťu kvôli nespavosti a vyčerpaniu

Včera o 20:45

Malá má koliky a reflux takze je to veľmi ťažké hlavne večer. Posledné dni som na ňu sama partner chorý a aj ja už začínam byť do toho vyčerpanosť že pretože spim max 2 hodiny denne. No a včera keď som sa ju snažila upokojiť tak som ju mala položenú na hrudi a tak som ju natriasala a keď veľmi plakala tak sk rýchlejšie .. no dnes na mna vyskočil článok že sa to nesmie kvôli syndrómu trasenehl dieťaťa.. neviem prestať na to myslieť že som jej mohla ublížiť..neviě čo mám robiť či mám ísť k lekárke s ňou

cyberk
Včera o 20:49

Nie, neboj neublizila si. Nabuduce sa budes krotit, vycerpanost robi svoje, nik nie je dokonaly.

a0
Včera o 20:50

@anonym_autor nič si jej neurobila. Nabudúce si to prečítaj do hĺbky. Doslova musíš šejkovať s tým dieťaťom. Ale teda do budúcna, keď si nervózna, radšej dieťa ulož do bezpečnej polohy a ukľudni sa, potom ho vezmi na ruky. Mne veľmi pomáhalo aj do dnes pomáha si hovoriť sama sebe, že je všetko v poriadku a som v bezpečí, len dieťa plače, lebo… proste dostať sa do racionálneho zmýšľania.

andrea_82
Včera o 20:52

Poznam viac deti, ktore potrebovali vyslovene natriasat, aby zaspali. Sesternicu nadhadzovali na nohach a muzov kolega jazdil s kocikom cez prah, aby dieta zaspalo. Nebojte, nic zle ste urcite neurobila. Nema vam kto pomoct, zobrat dieta na chvilu kocikovat, aby ste si oddychli?

anonym_532398
Včera o 20:55

Nie určite nepotrebuje vyšetrenie.
Vyšetrenie potrebuješ ty. U psychiatra.
Máš malinké dieťa a ty sa ku nemu chováš hrozne.

viestta
Včera o 21:00
@anonym_532398

@anonym_532398 ty sa chovas hrozne a neempaticky k unavenej a vystresovanej matke. Akeho lekara odporucime tebe?

autor
Včera o 21:11
@cyberk

Nie, neboj neublizila si. Nabuduce sa budes krotit, vycerpanost robi svoje, nik nie je dokonaly.

@cyberk ja som aj o tom hneď povedala partnerovi tiež má upokojil.. ale hlava robí svoje no

autor
Včera o 21:12
@a0

@anonym_autor nič si jej neurobila. Nabudúce si to prečítaj do hĺbky. Doslova musíš šejkovať s tým dieťaťom. Ale teda do budúcna, keď si nervózna, radšej dieťa ulož do bezpečnej polohy a ukľudni sa, potom ho vezmi na ruky. Mne veľmi pomáhalo aj do dnes pomáha si hovoriť sama sebe, že je všetko v poriadku a som v bezpečí, len dieťa plače, lebo… proste dostať sa do racionálneho zmýšľania.

@a0 áno čítala som o tom ale niekde píšu ze aj natriasanie je problém ale niekde som videla názorne videá že chytí bábätko pod ramenami a že riadne trasu takze vlastne neviem čo je nesprávne ale už to určite robiť nebudem..

autor
Včera o 21:13
@andrea_82

Poznam viac deti, ktore potrebovali vyslovene natriasat, aby zaspali. Sesternicu nadhadzovali na nohach a muzov kolega jazdil s kocikom cez prah, aby dieta zaspalo. Nebojte, nic zle ste urcite neurobila. Nema vam kto pomoct, zobrat dieta na chvilu kocikovat, aby ste si oddychli?

@andrea_82 ano aj ja som poznala aj môj synovec len tak zaspaval že ho museli natriasat preto mi ani nenapadlo že robím v tej chvíľke niečo zle :/ až kým som neuviedla článok a to video no

autor
Včera o 21:15
@anonym_532398

@anonym_532398 snažila som sa ju upokojiť pretože má veľké bolesti a trápi má ako matku že trpí. Tu nešlo vôbec o to že mne vadí jej plač ja by som ju mohla počúvať plakať aj cely deň keby viem že netrpí. Ale ďakujem za názor anonymne sa asi najľahšie niekoho negatívne kritizuje

pralinka25
Včera o 22:16
@anonym_autor

@anonym_532398 snažila som sa ju upokojiť pretože má veľké bolesti a trápi má ako matku že trpí. Tu nešlo vôbec o to že mne vadí jej plač ja by som ju mohla počúvať plakať aj cely deň keby viem že netrpí. Ale ďakujem za názor anonymne sa asi najľahšie niekoho negatívne kritizuje

@anonym_autor neviem ako s refluxom ale mojim detom na koliky pomahala najviac poloha na tigrika a nahrievaci vankusik na brusko a chrbatik. a potom cvicit nozickami jemne pritiahut k brusku trosicku kruzit. su videa k tomu

anonym_532398
Dnes o 09:11
@anonym_autor

@anonym_autor to nie je kritizovanie, mala by si sa nad sebou zamyslieť. som tiež matka ale takéto čosi som nikdy nerobila.

anonym_532398
Dnes o 09:15
@viestta

@anonym_532398 ty sa chovas hrozne a neempaticky k unavenej a vystresovanej matke. Akeho lekara odporucime tebe?

@viestta Nie, nemusíš žiadneho. Viem sa k palčúcemu dieťaťu chovať. A to nemáme jedno dieťa. Detí máme viac. Takže som bola aj ja vystresovaná a aj som lebo jedno dieťa má vážnu diagnózu. Ešte len to sú stresy - neprajem nikomu. Nebijeme, nekričíme, nenatriasame. Matke na nervy magnézium.

autor
Dnes o 09:17
@anonym_532398

@anonym_autor to nie je kritizovanie, mala by si sa nad sebou zamyslieť. som tiež matka ale takéto čosi som nikdy nerobila.

@anonym_532398 aha okej tak prosím spite dlhodobo 2 hodiny, zažite si koliky a reflux čo je niekoľko hodinový plač dieťaťa a kŕče v brušku a nevydrží vám ani narukach pretože tak sa spuca a vystiera nôžky a potom ja vas tiež pošlem na psychiatriu.
Ja som netriasla so svojim dieťaťom okej? Ja som ju mala uloženú na moje hrudi kde som ju pevne istila mojimi rukami a robila som taky pohyb ako bežne matky na fitlopte keď uspavaju. A tu som sa prišla opýtať pretože v tom článku písalo že sa nemá robiť ani to čo som nevedela pretože bežne tak deti uspavaju a to je celé.

anonym_532398
Dnes o 09:31
@anonym_autor

@anonym_532398 aha okej tak prosím spite dlhodobo 2 hodiny, zažite si koliky a reflux čo je niekoľko hodinový plač dieťaťa a kŕče v brušku a nevydrží vám ani narukach pretože tak sa spuca a vystiera nôžky a potom ja vas tiež pošlem na psychiatriu.
Ja som netriasla so svojim dieťaťom okej? Ja som ju mala uloženú na moje hrudi kde som ju pevne istila mojimi rukami a robila som taky pohyb ako bežne matky na fitlopte keď uspavaju. A tu som sa prišla opýtať pretože v tom článku písalo že sa nemá robiť ani to čo som nevedela pretože bežne tak deti uspavaju a to je celé.

@anonym_autor rob to aj naďalej, následky si pones sama.

autor
Dnes o 09:40
@anonym_532398

@anonym_autor rob to aj naďalej, následky si pones sama.

@anonym_532398 však prave preto som sa prišla opýtať čo vy na tom nerozumiete. Mne je ľúto že máte choré dieťa ale prosím toto si ventilujte niekde inde a nie tu pod mojim príspevkom lebo z týchto vašich komentárov na tej psychiatrii naozaj skončím, ďakujem.
A láskavo neprirovanavajte natriasanie na rukách s bitim a kričaním. Ja nie som žiadny sadista a nikdy by som svojmu dieťaťu neublížila. Už fakt dosť.

januska12323
Dnes o 11:45

Hojdanie a podobný pohyb nijak neublíži. Trasenie je ako keď chceš vytriasť vankúš, silný pohyb.

anonym_56b571
Dnes o 11:46
@anonym_autor

@anonym_532398 však prave preto som sa prišla opýtať čo vy na tom nerozumiete. Mne je ľúto že máte choré dieťa ale prosím toto si ventilujte niekde inde a nie tu pod mojim príspevkom lebo z týchto vašich komentárov na tej psychiatrii naozaj skončím, ďakujem.
A láskavo neprirovanavajte natriasanie na rukách s bitim a kričaním. Ja nie som žiadny sadista a nikdy by som svojmu dieťaťu neublížila. Už fakt dosť.

@anonym_autor chápem ťa je to ťažké s refluxom, skús cvičenia na koliky a pre seba magnézium, pomáha pri vyčerpaní.