Strata pamäte u dieťaťa: Čo môže byť príčinou?
Chcela by som sa s vami podeliť o nas príbeh a budem dufat ze mi snad niekto da nejake ďalšie svetlo do tohto celého pretože začínam šaliet..
Vo stvrtok 10 ročný syn pred školou vbehol este do priľahlých menších potravín. Cestou z nich v tej malej “predchodbicke” zacítil bolesť/bodnutie vzadu na krku a odvtedy si nepamätá 4 hodiny svojho života. “Prebral/zobudil sa na uplne opačnom a veľmi odľahlom mieste (koľajisko za železničnou stanicou) postupne si vybavuje ze sedel a bol zadychany.. rozplakal sa lebo nevedel kde je ale zbadal a spoznal stanicu a tak siel na spoj na ktorý chodí domov, tam sa stretol so staršou sestrou , ktorej iba povedal ze je mu zle a nevie kde bol.
Tu vas poprosím - pocitom viny ze som “neverila” Edupage - ze nie je v škole - uz nijako nepomôžem - stalo sa uz aj predtým ze vykazovalo neprítomný potom oprava na prítomný .. a este mu aj nabehla známka - považovala som to za technickú chybu..
a tak zacina kolotoč.. hned sme leteli pediatricke.. bol apaticky nekontaktny, v aute zaspal .. sťažoval sa na bolesť hlavy.. u Dr.mal zvýšenú teplotu aj tep.. tlak nízky. Na krku červenú bodku - ktorá sa do vecera zmenila na modrinku.. doporučila hospitalizáciu .. kde najpr bolo zrejme ze moze byt aj varianta - piatak chlapec -klame- rešpektovala som , ale po dôsledných otázkach a vyšetreniach ho na príjem vzali.. z istých podozrení sa robila aj toxikologia - ta bola negatívna.. prehliadnuty neurologickou.. ta doporučuje všetky vyšetrenia EEG MRI cievne.. dva dni pred tym bol preočkovaný, den na to sa mu točila hlava a vracal.. máva “virózy” s jednodňovou teplotou nad 38 s bolesťou hlavy a vracaním bez iných príznakov..
viem ze by som v klude mala cakat na vyšetrenia a výsledky .. ale je to cele take divne.. ak by to bolo nieco neurologické.. preco ta bolesť/bodnutie v krku - co je jedina vec ktorú si pamätá jasne.. od prebratia vsetko matne.. kontaktovala som aj policiu ale podla nich ak su toxikllogicke v poriadku - viac menej nas nemajú preco riesit.. variantu ze si to cele vymyslel som takisto prebrala celú.. ked sme isli pozerať do telefonu jeho polohu z máp sa tak tešil ze “to by som vedel kde som bol?” (Ale ma novy telefon a tato možnost bola vypnutá..
ja viem ze by som mala cakat na vyšetrenia a následne na výsledky ale ked vam uz aj doktori povedia ze sa s niečím takým este nestretli tak začnete túžiť aspon po nejakých odpovediach..
Veľmi pravdepodobne celé vymyslené...
Len tolko sa opytam...bol preočkovany MMR?
Ak majú potraviny kameru, poprosiť ich, že aspoň pozrieť, v akom stave odchádzal z potravín, poprípade pozrieť kamery v okolí, len pre overenie, že nevie ako odišiel, či odišiel sám. Viem, gdpr ale viete presný čas, tak možno skúsiť aj túto cestu
Autorka mojej dcére sa stalo niečo podobné ale ona si do dnes nepamätá celý deň.....vyšetrenia urobené všetky možné aj nemožné a všetko bolo ok
Nas mal po ockovani v jednom roku take ako epi-zachvat, nevedel o sebe par minut, krutilo mu usta, vyzeral uplne mimo, ale zamietlo sa to pod stol, dva terminy na neuro, ale odmietli ho poriadme vysetrit, len tak na oko, ockovanie doktorka sama odlozila na neurcito.... odvtedy sa to nestalo (nie SR).
Skusila by som este kamerove zaznamy, ked mal tu ranku na krku...
pichnutie pri krku, následne začervenanie a modrinu si určite nevymyslel, takze by som tomu príbehu verila a tiež keď si písala že bol apaticky a zaspal. toto si dieta nevymyslí proste. objektívne nálezy neoklameš.
MR mu prečo nerobili hneď? veď sa to podoba na tranzitorny ischemicky atak. áno je divne že v takom veku, ale môže sa stat.
@drake122 tuto možnosť sme riešili aj s prijímajúcou lekárkou aj s neurologickou.. nemyslia si to
@monvitka ano 48 hodin predtým tato vakcína
@skeblicka777 boli sme v tych potravinách .. ale ako bežným ľudom nam tento záznam nedaju
@1342 a kde a ako sa jej to stalo ..
Veď vám ho dať nemusia, len pozriete spolu, ako odchádzal, nič viac. Ja viem, že by sa to nemalo, ale ja som už videla aj mestské kamery 😉, žiadny záznam nič som samozrejme nerobila,len pre môj pokoj. Skús ich poprosiť ešte raz.
Skúsiť sa spýtať v tých potravinách či by sa na záznam teda nepozreli len oni, že či tam nebudú vedieť niečo nezvyčajné
Tak tam mas odpoved co to sposobilo...rozpisovat sa tu nejdem. V rodine a v blizkom okoli mame fatalne nasledky po tejto vakcine. Nikto ti syna neuniesol ani nezdrogoval. MMR krasne zaposobila na nervovy system.Dufaj ze len jednorazovo bez dalsich nasledkov.
@kristinka92
@kristinka92 prave to ze aj keby si to “vymyslel” .. prvotne vyšetrenia by nemal ako “oklamať”.. teplota tep tlak fľak na krku.. bolesti.. mame veľmi citlivú a dôslednú pediatricku.. na prijme som bola úprimná a rešpektovala som aj moznost ze je to nejaky “skrat “ a je to len nejaka historka .. ale jednak si chlapca poznám .. nevie a nemá preco takto klamať pre vynechaný den v škole ..
@monvitka nechcem sa ani hadat ani nic podobne.. preto uvádzam vsetko co sa udialo.. ked som na prijme uviedla co mu bolo den po vakcíne (točenie hlavy a vracanie) - nebrali to ako súvis.. ale následne neurologicka sa na to pytala dôsledne a uviedla to aj do spravy.. (vlasnte priebeh - v utorok očkovaný , v stredu hlava a zvracanie, vo stvrtok horeuvedené .. )
prosím Ta, neurologička nie je blbá. Denne vídí, čo spôsobuje MMR. Nie som žiadny antivaxer, ale táto vakcína je proste lahôdka. Syn bude hádam ok, predsa nervovy systém je inak už vyvinutý ako u 1,5 r dieťaťa
@monvitka ak ta mozem poprosit.. ani ja niesom a nikdy som nebola žiadny antivaxer.. ale myslis si ze toto co sa stalo mojmu synovi mohla spôsobiť tato vakcína? Co sa vlastne stalo? Celková strata pamäte.. na tolko hodin .. fyziologické príznaky..príznaky aj po prebratí…
to su teraz nejake nove ocko kalendare ze mmr v 10 roku?
@luxus10 Dobry den, dostavte sa prosim s * na preventivnu prehliadku s mocom, odber krvi a preockovanie proti osypkam, mumpsu a rubeole dna 5.11.24 o Amb. Mudr. Prosim o potvrdenie terminu. Dakujem.
Asi ano
Môže to byť stav po očkovaní,je to "bohatá"vakcína .Držím palce nech je syn ok💪
jednoznačne je to z MMR vakcíny.
autorka, nespochybnujem, iba sa pytam...je to strasne, co prezivate...
Keď ti nechcú dať záznam či samozrejme nemajú prečo dať stačilo ich poprosiť aby pozreli ten deň ktorý treba a približnú hodinu a čo tvoj syn robil len
Epi zachvat? To uz vylucili? Z Toxikoogie mu urobili ktore vysetrenia?
Och, aj my presne ideme v stredu.. chlapec 10 r... ťažko sa to číta....😔
Preboha to je strašné... Dúfam že bude v poriadku a hlavne sa dostane z toho šoku... Úprimne môže to byť kadečo... Mňa tiež napadá epilepsia... Očkovanie vždy pôsobí aj na nervovy systém bohužiaľ aj keď toto je už dosť silná káva a nie je to nikde uvádzané ako negatívny účinok...Určite to vyšetrenie z neurologického hľadiska pomôže... A tie kamery vam snáď dajú veď čo sú už fakt tak necitliví...
...to je jedna injekcia alebo dve?

pockaj si na vysetrenia ak mu robili eeg mri (predpokladam mozgu) ak by tam bola nejaka nezvycajna aktivita uvidite co dalej. kludne to mohol byt epizachvat po ktorom bol dezorientovany a chodil a ani nevedel kam ide a az ked sa z toho celeho ako tak dostal zistil kde je. to co uvadzaj po "prebudeni" je casto pri epizachvate. drzim palceky nech hlavne nieco zistia dr. aby ste to vedeli riesit. lebo ak nic tak budete v neistote