icon

Stretli ste sa s opakovanou horúčkou u dieťaťa?

31. máj 2024

Ahojte..mala ma od pondelka horúčku v rozmedzí 38-40. V piatok už bola bez teploty uplne no teraz som jej zas namerala 38.7. Crp jej vyšlo v stredu 70, v piatok 25. Ma nasadené antibiotika ma ich brat tyzden. Nevie sa čo jej je, moč ma negatívny a inak pôsobí dobre, ma chuť do jedla, hrá sa...občas zakašle a ma sople...stretli ste sa s takýmto priebehom, ze zrazu znova vyskočila teplota? Dr vravela ze možno 6 choroba....malá nemá ani rok

lienka.7
31. máj 2024

Pri 6 chorobe sa ma potom objaviť vysyp. Moja mala 3 dní horúčku, ta potom prešla. Akurát potom bol vysyp na tele. Žiadne ATB sme ale nebrali.

autor
31. máj 2024

@lienka.7 nemá žiadny výsyp :/

akje
31. máj 2024

@autorka ahoj. Ano, mali sme taketo virozy. Deti mali teploty 3 dni, potom 2 dni pauza a potom opat 3 dni teploty. Isla som k doktorke, urobila CRP, bolo naozaj nizke. Pytala som sa, co to je, ak je horucka, pauza a potom opat horucka. Povedala mi, ze aktualne virozy vyzeraju takto netradicne, ze aj 8 dni trvaju teploty s par dnovou pauzou a potom to prejde. Tak sa aj stalo. Ze nie sme prvi a ze sa s tym zacala stretavat len prednedavnom. 🤷🏼‍♀️

autor
31. máj 2024

@akje ďakujem, trochu si ma upokojila..je to na nervy , keďže už bola bez teploty a zrazu opäť...staršia dcerka nikdy takýto priebeh nemala.

akje
31. máj 2024

@autorka ano, ja ti verim. Kazdopadne, ja som isla k doktorke aby som mala istotu. Urcite by som sa doktorke este ozvala, kedze beriete aj antibiotika, crp nebolo uplne nizke a teplota sa opat vratila bez vysypu, kedze predpovedala 6tu chorobu. Drzim palceky 🍀

autor
31. máj 2024

@akje ďakujem ešte raz. Určite sa jej v pondelok ozvem, ak to neprejde alebo budú teploty pretrvávať

akje
31. máj 2024

@autorka vobec nie je za co. Dufam, ze sa princezna da skoro doporiadku 💛

petka5656
31. máj 2024

Naša mala horúčku minuly týždeň 2 dni, potom 5 dni pauza ale kašeľ a soplíky a teraz zasa 2 dni horucka 🤦🏻‍♀️ bud je to nejaká novodobá viroza lebo crp mala nízke oba razy alebo schytala ešte druhý vírus do toho (ale to neviem kde, nikde sme neboli). Správi jej ešte v pondelok krvný obraz, ale to skôr na to, že potrebujeme skontrolovať zelezo po preliečení. Dúfam, že do pondelka už bude dobre 🙏🏻 aj vám veľa zdravia!

marianarem
1. jún 2024

Po navsteve lekara je tu vzdy moznost, ze ste tam chytili nieco nove. To crp 70 vyzera, ze povodne ste malu bakterialnu infekciu a teraz mate virus.
Ale inac manzel mal.taku virozu v zime, ze horucka den-dva chvilu klesla a potom.zase vyletela na skoro 40. Ale on mal cely cas nizke crp a teda nevladal nic, len lezat.

autor
1. jún 2024

@akje
@petka5656
@marianarem

Ďakujem za reakcie. Je to možné, aj ked tam bolo prázdno ,no v miestnosti sa to predsalen drží dlhšie a najmä v ambulancii...len mi je to divne keď ma sirokospektralne antibiotika...

marianarem
1. jún 2024

No ak dostala virus, tak atb s tym.neurobia nic.

autor
1. jún 2024

@marianarem uvidím teda do pondelka lebo má okolo 38,5 opäť a na začiatku som sa pomýlila.. horúčky začala mať už minulú sobotu v noci..dnes je to týždeň s pauzu jeden den (co nemala teplotu iba do 37).. takže pevne verim, ze to už prejde konečne...