icon

Striasanie a mykanie hlavičkou do strany. Čo to je?

intra33
16. dec 2011

Moj syn ma zvlaštne strasenie celeho tela nieje to len pri cikani a sem tam ma taky tik do lavej strany pliecko pokrči a hlavičku pritiahne.. Ma s tym niekto skusenot,???? Vopred dakujem

luciferkax
16. dec 2011

Neviem, aké veľké je tvoje bábatko, resp. dieťa... Ale môj devaťmesačný to robí, ked ho bolí uško....

murinka
16. dec 2011

aj mna napadlo usko

lemge
16. dec 2011

ja mam podobnu skusenost,moje dieta ma 5 mes..a uz 3 tyzdne pritakava hlavickou,je to take neprirodzene,divne..no jemu sa to stalo 3 dni po ockovani. ☹ viem ,ze male deti mavaju rozne tiky,a nic im nieje,su v poriadku...,ale ked sa ti zda, ze to pretrvava dlhsie,a nieje to prirodzene,chodte radsej na neurologiu 😉

jajka0211
16. dec 2011

mojho maleho tiez vkuse striasa ale na neurologii nic nezistili. Neviem preco to robi a dost ma to hneva :(

danielle25
21. jan 2012

aj ja to pozorujem, môjho synčeka tiež občas strasie ☹ verím, že to prejde, pozorujem to už menej. Vraj do jedného roka sa to u detí vyskytuje. Nechcem ho preto ešte stresovať behaním po neurologii... Určite z toho vyrastie, verím tomu 🙂

kbeata
21. jan 2012

mam vyse rocneho chlapceka,nie je este ockovany,doteraz ho striaslo obcas pri cikani 😉
doposial som unho nespozorovala ani mykanie,ani tiky,ziadne neprirodzene pohyby hlavickou,co nemozem povedat o prvom synovi ☹ a kamaratkinej dcerke v rovnakom veku ☹ ,ktori mali vsetky ockovania ☹

hajanka
21. jan 2012

neviem o ako stare dietatko ide, ja mam takuto skusenost, moj cca 2-3 rocny zacal podobne mykat s plieckom smerom dozadu alebo dopredu, po case som zistila, ze je to nejaky "zlozvyk" z nosenia mikinky na zips, totizto ked ju nemal zazipsovanu tak mu padala dole z pliecok a on si ju takto napraval, asi mu to aj liezlo na nervy a zacal to robit aj ked ju na sebe zrovna nemal. Prestala som mu mikiny na cas obliekat a ono to po case preslo, neskor sa k tomu uz nevratil, nastastie 😉
(este stale to mam niekde na videu z vystupenia zo skolky 😀 )

maribell
10. okt 2013

ale ved to striasanie sa stava aj nam dospelym..aj mne sa sem tam stane ze ma az tak strasie..aj mojho maleho a nevenujem tomu velku pozornost pride mi to prirozdene...