Striasanie a mykanie hlavičkou do strany. Čo to je?
Moj syn ma zvlaštne strasenie celeho tela nieje to len pri cikani a sem tam ma taky tik do lavej strany pliecko pokrči a hlavičku pritiahne.. Ma s tym niekto skusenot,???? Vopred dakujem
aj mna napadlo usko
ja mam podobnu skusenost,moje dieta ma 5 mes..a uz 3 tyzdne pritakava hlavickou,je to take neprirodzene,divne..no jemu sa to stalo 3 dni po ockovani. ☹ viem ,ze male deti mavaju rozne tiky,a nic im nieje,su v poriadku...,ale ked sa ti zda, ze to pretrvava dlhsie,a nieje to prirodzene,chodte radsej na neurologiu 😉
mojho maleho tiez vkuse striasa ale na neurologii nic nezistili. Neviem preco to robi a dost ma to hneva :(
aj ja to pozorujem, môjho synčeka tiež občas strasie ☹ verím, že to prejde, pozorujem to už menej. Vraj do jedného roka sa to u detí vyskytuje. Nechcem ho preto ešte stresovať behaním po neurologii... Určite z toho vyrastie, verím tomu 🙂
mam vyse rocneho chlapceka,nie je este ockovany,doteraz ho striaslo obcas pri cikani 😉
doposial som unho nespozorovala ani mykanie,ani tiky,ziadne neprirodzene pohyby hlavickou,co nemozem povedat o prvom synovi ☹ a kamaratkinej dcerke v rovnakom veku ☹ ,ktori mali vsetky ockovania ☹
neviem o ako stare dietatko ide, ja mam takuto skusenost, moj cca 2-3 rocny zacal podobne mykat s plieckom smerom dozadu alebo dopredu, po case som zistila, ze je to nejaky "zlozvyk" z nosenia mikinky na zips, totizto ked ju nemal zazipsovanu tak mu padala dole z pliecok a on si ju takto napraval, asi mu to aj liezlo na nervy a zacal to robit aj ked ju na sebe zrovna nemal. Prestala som mu mikiny na cas obliekat a ono to po case preslo, neskor sa k tomu uz nevratil, nastastie 😉
(este stale to mam niekde na videu z vystupenia zo skolky 😀 )
ale ved to striasanie sa stava aj nam dospelym..aj mne sa sem tam stane ze ma az tak strasie..aj mojho maleho a nevenujem tomu velku pozornost pride mi to prirozdene...

Neviem, aké veľké je tvoje bábatko, resp. dieťa... Ale môj devaťmesačný to robí, ked ho bolí uško....