icon

Striedanie čapíkov Paralen a Nurofen pri vyšších dávkach

nikol1233
26. apr 2025

Ahojte potrebujem poradiť syn má 8 mesiacov 10,3 kg má teplotu a viem doňho dostať len čípok sirupmi vyvracia. Paralen a Nurofen striedam po 4 h. Dávam jeden čípok celý na pohotovosti mi doktor povedal že môžem dať v jeho váhe už 1,5 Čipka. Zabudla som sa ho opýtať či môžem pri vyššej dávke čipke tiež striedať každé 4 h. Ďakujem všetkým za odpovede.

patka06
26. apr 2025

Akú ma teplotu? Otázka je či je potrebné striedať každé 4 hodiny.
V nutnom prípade môžeš, je to iná účinná látka, medzitým samozrejme znižovať teplotu prirodzene

anavixy
26. apr 2025

Nurofen mas davat 100mg a Panadol/Paralen 150mg, to nie je vyssia davka, ale ADEKVATNA davka na jeho vahu, takze pokojne mozes striedat po 4h, AK je to nutne.

nikol1233
autor
26. apr 2025

Áno je nutne striedať keďže ma cez 39, takže môžem dávať 1,5 čipka každé 4hod(nurofen/paralen)

anavixy
26. apr 2025
@nikol1233

Áno je nutne striedať keďže ma cez 39, takže môžem dávať 1,5 čipka každé 4hod(nurofen/paralen)

@nikol1233 vidim, ze vies citat, tak si skus precitat moj komentar a potom co sa pise na capikoch. A podla toho davaj bud 1 alebo 1,5 capika. Pretoze su rozne gramaze capikov, NEMOZES davat pausalne z kazdeho capika 1,5 ks 🤷🏻‍♀️
Ak davas nurofen 60mg a paralen 100mg, tak ano, davas jeden a pol capika, ale riad sa davkou v mg (aby ti to priblizne sedelo)

nikol1233
autor
26. apr 2025
@anavixy

@nikol1233 vidim, ze vies citat, tak si skus precitat moj komentar a potom co sa pise na capikoch. A podla toho davaj bud 1 alebo 1,5 capika. Pretoze su rozne gramaze capikov, NEMOZES davat pausalne z kazdeho capika 1,5 ks 🤷🏻‍♀️
Ak davas nurofen 60mg a paralen 100mg, tak ano, davas jeden a pol capika, ale riad sa davkou v mg (aby ti to priblizne sedelo)

@anavixy ďakujem