Štvormesačné bábätko neudrží hlavičku vo zvislej polohe
Ahojte, je tu nejaka mamicka ja ktora ma podobny problem ako ja? Mam 4mesacneho chlapceka a este stale neudrzi hlavicku sam ked ho drzim na rukach. Na brusku je to celkom ok na to, ze v tejto polohe sa mu zacalo pacit az na zaciatku 3.mes kedze mal hrozne koliky. A takisto aj vo zvislej zacal byt az na zaciatku 3.mes. Ale ked ho drzim tak stale mu hlavicka pada. Na chvilu ju udrzi a akonahle ju chce otocit tak bum bac, hlava skonci na mojom ramene.
Nehladajte detom diagnozy preboha,mate zdrave deti a hladate na nich vady.....moj maly nedrzal dole hore hlavicku ked bol na brusku,doktorka nas posielala na rehabilitacie ale nesli sme,doma sme cvicili,davali na brusko a ono to prislo...kazde dieta je ine a nie tabulkove
Ani naša 100% v 4 nedržala. Tiež jej sem tam zaletela. Od 5 až držala úplne sama
@lucy218 ak začal byť na brušku tzv.pásť koníčky až v treťom mesiaci, daj mu čas, on to dokáže, pekne trénujte ďalej. Pokiaľ lekár nevidí v tom problém, tak sa nestresuj. Ak by sa to do najbližšej poradne nezmenilo, potom to rieš 🌹 on to dokáže, uvidíš.
Kedysi sa bábätka nosili do štyroch mesiacov v perinkách, teraz je tá doba nejak zrýchlená a už od deväť mesačného chcú, aby chodilo 😢
Neries,moja od prvého mesiaca krásne drží hlavičku vo zvislej polohe,krásne sa obzerá,nelieta jej.Ale keď ju dam na brucho,tak ju zdvihne na chvíľu,ale po 10 sekundách hukoooot a cvičiť nebude🙂 Darmo,je po mne a neriešim🙂
Ja ta chapem, ty vidis najlepsie ako to je. Mam kamosku ktora ma tri deti a pri tretej sa jej to tiez nezdalo,kedze uz mala dve deti,ale doktorka jej stale tvrdila ze je to ok, nakoniec to samozrejme ok nebolo a dlho dlho cvicili, pretoze postupne zacala zaostavat vo vsetkom. Teraz je to uz nastastie ok. Vyhladala by som ozaj skusenu fyzioterapeutku ktora robi s babatkami a je overena. Neurologicka najde aj to co nieje. Moja spoluziacka robi v brne s babatkami a nadava, ze u nas vzdy kazu cvicit vojtovku, je to taka moda,ale nieje to potrebne pre kazde dieta a navyse nie kazdy to vie spravne robit. Maju tam kopec deti aj zo Slovenska,ktore nespravne cvicili a maju teraz nasledky. Moje vsetky tri deti boli od narodenia stale na bruchu, proste tak chceli spat, cize chrbatik mali taky silny ze tu hlavku udrzali, syn na 5 mesiacov uz stvornozkoval. Netreba to zanedbat,to je moj nazor.
@anetkaadamko ahoj, cvicili sme 2 mes vojtovku, mal slabe brusne a chrbtové svaly.Uz po dvoch týždňoch doslo k zlepsenie, hlavicku drzal a zacal sa aj pretáčať a nasledne plazit. Takze nam to pomohlo dost.

a čo píše lekár - akú diagnózu...neposlali vás ešte na neurológiu?