icon

Štvorročná dcéra si hryzie nechty

veronikaaa13
24. jan 2021
danieli
24. jan 2021

@veronikaaa13 ventiluje napatie pripadne aj z nudy

karhu
24. jan 2021

nervozita, dlhodoby stres, nuda, alebo z kazdeho trosku...zakazy, napominanie, bitka, namcanie prstov do cohokolvek nepomoze..ked to robi, dajte jej do ruky nieco na hranie-koralkovy nahrdelnik, protistresovy balonik/lopticku, hoci i gumicku do vlasov, nech ju natahuje..hocico, nech si zamestna ruky

majulino
24. jan 2021

U nás to robi len syn od 3 rokov, a výlučne len na lavej nohe na velkom palci 😂
Predtým aj na rukach, ale nezabralo nic, az kym si raz neodkusol tak fajne, ze ho to bolelo. Potom prestal. Ostala len tá noha

skarli
24. jan 2021

Zalepiť páskou prsty a prestane 😂

ninusa221
24. jan 2021

U nas všetci aj ja od mala aj mama aj oco aj brat 😂 ale ja som si dala gelove radšej😃

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
25. jan 2021

@veronikaaa13 Je to prejav vnutornej nervozity... Ako dlho si ich okusuje? Skus porozmyslat co sa v jej zivote zmenilo tesne pred tym ako zacala. Treba odstanit tu pricinu nervozity a prejde to.

kockopes2206
25. jan 2021

Ja som si v siestich rokoch zacala hryzt nechty, lebo to robila starsia sestra. Nemala som ziadnu nervozitu. Ked sa nacnu, tazko sa da odolat tym kuskom, ktore potom trcia 😅. Deti sa to tazko oducia. Skus jej povedat ake je to skarede, nech sa pozrie na ne a na tvoje, mozno si to uvedomi. Ja som prestala az v puberte ked som sa za ne hanbila. Ale samozrejem moze to byt aj stresove.

veronikaaa13
autor
25. jan 2021

@andreatytler nie dlho mozno 3 mesiac.. Mozno hádky aj s partnerom sa viac hádame