Štvorročnej dcére sa vracia horúčka
Maminky poradite mi?dcerka stvorrocna je od utorkovej noci chora.v noci ,u celu stredu horucky okolo 40 nereagujuce (alebo velmi slabo)na lieky.boli smeu lekárky, crp iba 4,tak ze netreba antibiotiká. do stvrtku rana akoby utal.nic.36,6,ziva,vesela.i cely piatok.vcera vecer zacala pikaslievt,v noci ju budili zatekajuce sople a kasel.dala som jrj tusin a fenistil aby sa vyspala.no dnes nadranom opat 39,5😱😣 nemam skusenosti s takymito horuckami,za cele 4roky bola chora iba raz a to.mla nanajvys do 38 jeden den.tak som cwlkom zufala co je to s nou😫
@nelca0510 ano,striedam paralen tablety detske s nurofenom detskym.cipku si uz nechce dat a zo sirupu ju napina.nasadim teda nieco na vykaslanie.dakujem
Skús sinupret, aj by mala zltozelene sopel odporúča sa pamycon a to volaj/píš doktorke. Neboj,prejde to,len musíš ten sopel odsavat aby nebol napr.zapal stredného ucha. Známa mala len ústnu odsavacku a malý mal ten zápal. Máš na vysávač odsavacku ?
@nelca0510 ona je uz velka,vyfuka aj sama iba ked to fakt nejde pomozeme si vysavacovou odsavacku
Tak potom skús tie lieky. Možno ti niekto ešte poradí aj inhalovat/naparovat,ale s tým nemám skúsenosť 🙂 veľa zdaru 🙂
Zaujimave ze jej nedala atb pri takych vysokych horuckach.. vytery, moc vysetrila? Nalez nema na plucach? Podla mna to normalne nie je.
@sapetka zobrala jej vyter z hrdla ,vyslwdok bude az v pondelok.nasa celkovo nedava velmi antibiotika.mam doma detsky biseptol a suprax sirup ,nedavno brala starsia.ale mam.to.sama od seva nasadit?
Moja mala predminuly tyzden teploty a viralnu anginu… potom 4dni nic ,mala ist v pondelok do skolky a zase teplota kasel sople .hrdlo ciste krv pluca ok.virus. Z choroby do choroby sla🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Teploty 40 tky po 5 tich dnoch ,odsavaniu nosa a sirup na kasel sa jej lepsi.
Je to virus len zrazaj teplotu odsavaj nos(fukaj)bude dobre neboj.
To je teraz taka pliaga vo vzduchu. Moja 2r tiez nezrazitelne 39.5, potom dva dni ok, potom zas, dusivy kasel, atb, po vysadeni na 8. denzas 39.5 1 den 😳 a jak keby utal, uz nic. Tiez som nechapala 😬
Urcite sama atb nedavaj, vysoke teploty byvaju pri virozach. Prejde to. Moj mava od malicka vysoke teploty ( 40 ). Dolezite je ich zrazit. Ak dobre nezaberaju lieky, s tym mame problem aj my. Musis ich zrazit zabalom alebo sprchou.
vraj je teraz vela laryngitidy...skus si precitat popis ci tak nekasle...ja som takto sama naordinovala sirup na vykasliavanie, az potom sla k lekarke a mam pocit ze som este uskodila😕 uz mame na kasel len kalciovy sirup
Nie sama od seba nie, teda ja by som to nerobila. Nas dr tiez nedava atb ale uz ked pride horucka da. Tak si pockajte na vysledky a uvidite. Vasa doktorka urcite vie co robi drzim prsty🤞
Tak aktualne po paralene ma len 37,ale nekasle,tvrdi ze ju nic neboli ,ale vsimla som si ze jej slzia oci (take lepkave slzy),nejake hlieny zadne tiez ma ,no som fakt z toho jelen.
Suprax sa musí myslím do týždňa spotrebovať od otvorenia, je to zarábany sirup, určite jej ho nedávaj. My riešime terez niečo podobné. Malý mal 10 dni dozadu vysoké teploty, sopel, kašeľ. Boli sme u Dr. dala mu len Bronchipret na kašeľ, ten trochu ustúpil, aj teploty asi po 3 dňoch. Pár dní bol úplne bez teploty, bez kašľa a aj sople začali ustupovať. A zrazu z ničoho nič z večer do rána zase vysoká teplota a sopel, kašeľ sa vrátil. Znova som išla k Dr., CRP mu vyšlo veľmi vysoké tak nás poslala na RTG pľúc a má tam nález, nasadila ATB, akurat ten Suprax ale na tvojom mieste by som ATB sama neordinovala.
@nikpa no noc pojdem s nou v pondelok znova k doktorke nech to crp skontroluju ci nevyskoci

Tak tisit horúčku vieš? Vieš kombinovať nurofen a panadol ?
Sopel - libenar/odsavat plus kombinovať s morskou vodou alebo nasivinom(alebo niečo podobné). Skús na kašeľ,aby sa podporilo vykasliavanie sinupret. Plus nejaký sirup od kašľu,mi používané mucosolvan.
Fenistil ok .
Spí vo vyvysenej polohe?