icon

Sú echolalie znakom normálneho vývoja reči?

14. jan 2025

Ahojte, mám syna ma 2r 2m snaží sa hovoriť už nejaké 4-5m, ešte to nie je na diskusiu s ním 😃ale už vie pekne povedať veľa veci. Ide skôr o to, že sa ho spýtam otázku prečo a on odpovie prečo..alebo opýtam sa čo máš na pyžamku? Odpovie na pyžamku .,,kde si bol? Bol. U baby? U baby” vie ale pekne odpovedať: áno nie, kde býva, koľko na rokov, ako sa volá, priezvisko, pomenuje každého, zvieratka atd len mi robí starosť že opakuje tie otázky ako keby niekedy nerozumel. Čítala som že to môže byt znak autizmu. Nezdá sa mi že by mal iné príznaky len toto som si tak všimla. Tak ma zaujíma či je to normálne vo vývoji reči že aj vaše deti to robili nejaký čas a potom už pekne rozprávali alebo mám spozornieť? Ďakujem za odpoveď

pribinak
14. jan 2025

Má 2 toky !!!! Chceš priveľa

mane01
14. jan 2025

Tiez si myslim, ze to privelmi riesis, este je malinky. Moj zvykol opakovat po tom, co pocul v telke.

jesenzima
14. jan 2025

Ďalšia, čo hľadá autizmus tam kde nie je? 🤦🤦

tramtada31
14. jan 2025

Su rôzne druhy autizmu, ale pri veľa detoch z nich nedostanes slovo, takze by malo byt v poriadku🙂

kacena4
14. jan 2025

nie nie je tvoje dieta autista tak ako kazde dieta ktore zavrie oci a kričí "nevidim" nie je slepe ...

jaskolka
14. jan 2025

2roky a ty chces od neho,aby úplne súvisle s tebou debatoval? 🙈🙈 Deti bežne opakujú slová,aj moji to robia s od autizmu majú asi tak ďaleko ako ťava od Antarktídy.

30kvietok30
11. mar 2025

Ahoj, smiem sa spýtať, či si zistila niečo ohľadom tých možných echolalii? Kľudne aj do ss napíš