Sú tieto vyrážky príznakom kiahní?
Dobre rano zienky,prosim Vas,su toto kiahne?maly mal vcera 3 vyrazky,dnes ich je asi 10,hore je taky pluzgierik vodnaty.v skolke ich mali posledne dni ked bola otvorena+muzov kolega na vecierku vravel ze ma deti doma s kiahnami(to bolo 22.12). V komente prilozim foto.Ja uz si to z detstva tak celkom nepamätam,toto je navyse nase prve dieta,tak si niesom ista(ale zda sa mi ze ano).dakujem Vam

podla tej tretej dole by som povedala ze ano, ale prehmataj vlasovu cast hlavy ci citis pupienky, ak ano tak isto su to oni
Podľa mňa áno.
@ivec16 ano,ma tam jeden,vecer tam nebol.teplotu nema zatial,dufam ze to tak aj ostane🙄uz to ma medzi nozkami,na stehne,na tvari.mam to prosim s niecim mastit?a pokial nema teplotu,moze von? Samozrejme myslim do lesa a pod.,nie medzi ludi.
Vonku v ziadnom pripade 🙉
Ak nesvrbi nemast,ak zacne tak betadine,tantum verde a mozes dat fenistil,zodac alebo dithiaden
@malicka1986 dakujem,len jeho je tazko doma udrzat,zabavit,je autista🙂zvyknuty na vonku,tak preto sa pytam.funguje normalne,bez teploty zatial,len ten vysev sa uz rozsiruje.
Bohuzial musite to vydrzat doma
Vysev sa bude rozširovať niekoľko dní,potom začnú vyrážky zasychat a svrbiet,kiahne vonku "nepatria"kvôli tomu,aby sa ľudovo povedané,nezachladili. Môžeš urobiť kúpeľ s hypermanganom,a v lekárni sa dá kúpiť taká pena Pax,alebo Pox,mojim to dosť pomáhalo pri svrbeni.
Zaklad je kupat v hypermangane, potom tantum verde alebo tanno hermal, proti svrbeniu mozes davat antihistaminika. Nepodavat Nurofen ak by bola horucka. Von do zimy urcite nie, az ked budu len chrasty a idealne aj odpadavat. Tieto cervene vyrazky sa este pravdepodobne zmenia na pluzgieriky, tie potom na chrasty, ale niektore sa zmenit nemusia a zostanu taketo fliaciky a tak aj zmiznu. Hypermangan si zadovaz urcite, zarobis slaboruzovy roztok a dieta mozes 2-3x denne kratko okupat, nesmie vojst do oci a ust, na tvari len potupkat tamponom namocenom v roztoku.
Doma pokial nebudú chrasty ako píšu vyssie kazde dieta ma iny priebeh ja som myslela ze tiez budu ok prva dva 3dni boli také a 4 5ty den masaker ;) nam pomohlo mačanie (hypermanganovy kupel) malu ani nesvrbelo ani teplotu nemala len pupencova bola😁ale bala som.sa jaziev kedze.mala.take hlavne kde sa potila v spanku....takze aj na tvari ale našťastie ten hypermangan velmi pekne ukludnil pupence takže odporúčam ako aj iné zeny a 3krat denne tantum verde natierala ku koncu a hlavne vo vlasoch betedine ;)
Aj moje deti akurát končia kiahne, syn tiež autista. Zvládol to celkom fajn, ale rozskrabal si na tvári 3 🤦 tak som šla kúpiť krém že skúsim aspoň jazvy stiahnuť nejako. ale celkom sa to dalo, dnes je 10ty deň a už ma len chrasticky
@zuzkaa1991 detská koža je veľmi pružná, jazvy by nemali ostať, moji mali tiež takto kopec vyrážok, keď im zmizli, ostalo pár fľakov, a po čase zmizli aj tie.
@jaskolka ano neostali mali sme v maji ;) jednu co mala.prvu a na tvári co trosku poskrabala.ostal.flak ale verim ze aj to zmizne ;)
musite ostat v teple, takze von nie… prajem lahky a rychly priebeh…