icon

Sú to kiahne?

lenka1209
16. jan 2023

Su toto kiahne?

Strana
z2
blumie
16. jan 2023

@lenka1209 podla mna ano.

bajka16
16. jan 2023

Kiahne majú malú bielu hlavičku. Na tej prvej foto to vyzerá skôr ako ružienka

barbie1981
16. jan 2023

Podľa mňa kiahne

martinka13
16. jan 2023

Podľa mňa kiahne. Do 2 dní to riadne prepukne. Potom uvidíte

blumie
16. jan 2023

@lenka1209 presne tak ako pise pani nado mnou, uz aj zajtra budete vidiet ci to je ono. My sme takto mali 3x plany poplach co som vahala ci su to kiahne. Ale ked to prislo naozaj, tak rano mala dcera zvysenu teplotu a tie pluzgiere sa rozsirovali velmi rychlo nebolo ich ani zdaleka 5 ks ale niekolko stoviek.

lenka1209
autor
16. jan 2023

@blumie takto mal v nedelu natrela som tekutym pudrom a stiahlo sa to

lenka1209
autor
16. jan 2023

@blumie a zostalo taketo

ladybug138
16. jan 2023

@lenka1209 no..neviem, my sme aktualne po vylieceni kiahni a teda urcite sa to tak rychlo nestahovalo

lenka1209
autor
16. jan 2023

@ladybug138 ved toto ma dako odradza 🤔 u sme u dr. Ako na hodinach klavira uz mi je az trapne tam zase ist

blumie
16. jan 2023

@lenka1209 aha tak to nie, dcera bude zajtra 2 tyzdne a este jej vsetky chrasty neodpadli. Kiahne maju stadia, najskor taky ruzovy fliacik, potom sa pluzgier naplni , praskne a spravi sa chrasta. Ak ss to po par dnoch stiahlo, tak to nebude ono.

lenka1209
autor
16. jan 2023

@blumie no tak to bude cosi ine len coo...asi zajtra ci chceme ci nie budeme musiet zavolat 🤦‍♀️

martul
16. jan 2023

@lenka1209 kiahne jak vyšité

lenka1209
autor
16. jan 2023

@martul myslis? Ale je divne ze velmi sa mu to akoby nenamokvalo a mal ich ozaj asi 12 a iba 3 take viac zapalene a ked som dala tekuty puder tak sa stiahli a ani nepraskli nic iba take ruzove bodky zostali 🤷‍♀️

nikka055
16. jan 2023

@lenka1209 dcera ma kiahne nie vsetky presli do štádia bublinky ...niektoré ostali iba ako vyrazky 🤔 ale teda denne je pribudaju stovky novych a to neprehanam 🙈

lenka1209
autor
16. jan 2023

@nikka055 preto som velmi na pochybach lebo rano som volala dr.ze v nedelu poobede sa mu to vyhodilo mal ich asi 15 ale s tym ze iba 3 taketo akoby zapelene a zdalo sa mi zw su jemne aj naliate tak mi sestricka povedala ze mi mailom posle pre syna pn do skoly a ze ked bude teplota tak paralen a ze natierat na svrbenie fenistil poslali pn ja som obratom poslala par fotiek a neodpisali po natreti mu to pekne stiahlo a nenalialo sa vela a ani neprasklo iba ruzove zostalo...a dnes som novy nasla akoby na lytkuto je ta posledna foto hore ked to chytim boli ho to ale nesvrbi 🙈🤷‍♀️ ucitelka sa pytala ci kiahne ja ze asi hej ale dr.ho nevidel asi kvoli detom v skole aj ked moj minuku tyzdennod utorka marodoval bol chory teploty a kasel tak netusim teraz ci s nim.. nechcem zbytocne provokovat a nakazit pol ambulancie ale zase by som rada vedela ci tonozaj su kiahne bo nie

lenka1209
autor
16. jan 2023

@nikka055 plus...mamina mi vravela ze ona s krsnou mali iba okolo 10 pupakov ze oni si mysleli ze ich cosi doma dostipalo az ked som ja k tyzden dostala ako 2 mesacna kiahne a som mala iba na hlave 200 tak vedeli ze to boli kiahne ...a ani ich uz nikdy viac nechytili a to mali ich deti a aj sa stretavli a ludi co ich mali tak noo zevraj dakto ma aj takyto ozaj lahucky priebeh 🤷‍♀️

martul
16. jan 2023

@lenka1209 my tak isto, veď oni nemusia prasknúť na to je ten púder aby to nebolo také mokvavé on to vysuší. Najstarší syn mal 7, dcéra presne naopak tam bolo jednoduchšie ju natierať komplet celú to nemalo zmysel robiť puntíky. Chvalabohu bez teploty, rýchlo ich to prešlo

lenka1209
autor
16. jan 2023

@martul tiez mal iba par ?a z tych 7 mal aj tie pluzgierove? Ked si natrela stiahlo sa to az tak ze ani chrasta nebola iba flak? Clovek aby medicinu vychodil 🙈

katie253
16. jan 2023

@lenka1209 no nechcem strašiť, ale mne to pripadá ako štípance od blchy. Má ich tak pokope na viacerých miestach (predlaktie, brucho, predkolenie....) Prvý deň je taký červený štípanec, potom to ako keby zmizne, nakoniec sa urobí taký pľuzgierik vodový a svrbí to....

lenka1209
autor
16. jan 2023

@katie253 faaakt? Ty kokos noo mna to tiez napadlo boli sme u svagriny a tam 2 psy a decka sa s nimi stale mojkali a no dufam ze sme si cosi nedoniesli ako darcek dnes som mladsiemu nasla toto aleeee zase nema to pokope iba tu ...a po celom tele iba tak odseba ...a ked sme boli pri psoch to je uz davnejsie od 3.1 sme uz od nich prec bolo by divne ze az teraz cosi netusim

katie253
16. jan 2023

@lenka1209 skús pozrieť baterkou pod perinou či nejakú neuvidíš

lenka1209
autor
16. jan 2023

@katie253 no zajtra dame asi brigadu v spani 🙈

katie253
16. jan 2023

@lenka1209 skús preventívne kúpiť sprej na lietajúci a lezúci hmyz a vystriekaj izby.

lenka1209
autor
16. jan 2023

@katie253 juj no dufam ze vo svajci bo v nemecku cosi take najdem 🙏dakujem za typ

martul
17. jan 2023

@lenka1209 bolo to také vodové a keď som to natrela tak tá,,tekutina " zmizla, vyschlo to a ostali len také červené stopy ktoré po čase zmizli tiež.

lenka1209
autor
17. jan 2023

@martul akurat som so sebou na kontrole v nemocke som si krpca pofotila a po ceste naspet sa u neho stavim ( u detskeho) a ukazem to sestricke co si o tom mysli pripadne ked si ani ina nebude ista nech mi teda spravi termin nech to vidi lekar...pripadne nech ho nechaju teda doma tento tyzden a ale o mesiac na krv ci ma protilatky ...uvidime co povedia

blumie
17. jan 2023

@lenka1209 tie protilatky potom urcite dajte vysetrit. Ak vam da termin, tak asi len mimo ambulancnych hodin aby ste nikoho nenakazili. Celkom som zvedava co vam nakoniec povie. Ak su to kiahne, tak mate velmi mierny priebeh. Drzim palce.

martul
17. jan 2023

@lenka1209 noo, super, tak daj vedieť.

lenka1209
autor
17. jan 2023

@blumie no bola som.za nim hned nam dal termin na odobratie vzorky tak sme tam sli do jedneho pupaciku spravil vpich a tycinkou odobral z toho vzorku a dal do labaku vysledky si do konca tyzdna sama som zvedava co to bude 😉

lenka1209
autor
18. jan 2023

@martul @blumie odpadnete zeny su to kiahne 🤷‍♀️🤣🙈ale taky priebeh aky ma on prajem kazdemu on ani nevie ze cosi ma 🤷‍♀️

Strana
z2