icon

Sú to ovčie kiahne?

rozinka11
26. nov 2025

Ahojte, prosim mate niekto skusenosť s niečím podobným, videli to 2 lekari, ale nevedeli na 100% urcit, že sú to naozaj kiahne. Teplota max 37,6...vyražky ma cca 25 na tele..nie však vo vlasoch. Rada by som vedieť, čo toto je..samozrejme pojdeme na protilátky. Momentálne sa každý deň tvorí 1-2 vyrážky, ktoré svrbia. Rýchlo sa vytvorí chrastička. Dnes je to 5 deň. Ďakujem za pomoc.

Sú to ovčie kiahne?Sú to ovčie kiahne?Sú to ovčie kiahne?Sú to ovčie kiahne?Sú to ovčie kiahne?Sú to ovčie kiahne?Sú to ovčie kiahne?
jaskolka
26. nov 2025

Teraz to ako kiahne nevyzerá,tie majú veľmi typický výzor, proste pupienky naplnené tekutinou. Sleduj,či pribúdajú a či sa začnú plniť. Lebo takto to na kiahne (zatiaľ ) nevyzerá

rozinka11
autor
26. nov 2025
@jaskolka

Teraz to ako kiahne nevyzerá,tie majú veľmi typický výzor, proste pupienky naplnené tekutinou. Sleduj,či pribúdajú a či sa začnú plniť. Lebo takto to na kiahne (zatiaľ ) nevyzerá

@jaskolka ano, prene, že nie sú naplnené a to je už 5 deň, no ale stále pribúdajú a potom sú z nich chrasty...a svrbia kým tie chrasty nevzniknú..

blumie
26. nov 2025

Nemozu to byt molusky? Kiahne vyzeraju inak.

rozinka11
autor
26. nov 2025
@blumie

Nemozu to byt molusky? Kiahne vyzeraju inak.

@blumie hmm, dakujem za napad, pozrela som par fotiek o moluskach, ale mne to tak nepride, vyzeraju tak ako pluzgieriky, co mala vobec nema..uz som zufala co to moze byt..

reela
26. nov 2025

Je tam v strede taka cervena bodka vzdy - mozno hmyz (blcha)

rozinka11
autor
27. nov 2025
@reela

Je tam v strede taka cervena bodka vzdy - mozno hmyz (blcha)

@reela ano, ma tam bodku, ale keby je to hmyz, tak neviem či je pri tom aj zvýšená teplota..a blcha vraj aj bolí..ju to len svrbí na začiatku, potom sa vytvorí chrasta a už nesvrbí.

anonym_e5e7f9
27. nov 2025

Ani ako svrab to nevyzerá, to by boli pri sebe v pároch s chrastičkou a svrbelo by to najmä v noci.

rozinka11
autor
27. nov 2025
@anonym_e5e7f9

Ani ako svrab to nevyzerá, to by boli pri sebe v pároch s chrastičkou a svrbelo by to najmä v noci.

@anonym_e5e7f9 ano, mne sa to na nic z toho čo bolo spomenuté nepodobá. Dnes sa jej k tomu pridala taká "vodová" nádcha. Možno to sú naozaj kiahne, no neviem.