Sú toto kiahne?
Maminky, sú toto kiahne?
Čo myslite?
K lekárovi pôjdeme zajtra, len chcem vedieť aj Vás názor.

aj ja si myslim ze skor nie, ale tazko povedat ta nozka je matuca lebo na nohe nebyvaju hned. ale nema aspon jedna z tych vyrazok tekutinku vo vnutri? ako keby maly pluzgierik?
Jednu mala na brade, s bielym vnútri- ako vyrazku, neriešila som to, myslela som že ju niečo postipalo, o dva dni na to, toto na brušku a teraz som si všimla že už aj na nohe. To bruško som odfotila v piatok večer, čakala som ako sa to vyvinie cez víkend. Teraz ma na bruchu už len take červene fliačiky.
@jeemima jedna na bruchu, hneď pri pupku mala tekutinu vovnutri, je to trosku vidno aj na fotke, aj keď slabšie. Tak neviem 😏
A skrabe si to, svrbí ho to???
Mne to príde ako stipance ale teraz som zabudla ako sa to vola. Ono to niekedy žije v matraci a potom to takto štípe a vraj to svrbí. Ale zabudla som ako sa tie potvorky volajú...
@pupava36 ploštice myslíš? Ale mesiac dozadu sme kupovali matrac 😱 plus ona spi so mnou a manželom v našej posteli. To by sme boli doštípaní aj my, nie? A nesvrbi ju to, teda aspoň som nevidela, že by o to javila nejaký záujem, asi ani nevie, že to ma...
@anna_clara áno to som myslela, len som zabudla ako sa volajú ale samozrejme nemusí to tak byt, to bolo prvé čo ma napadlo... No skus ísť radšej lekárovi, moja mala 3 ročná dcéra mala niečo podobné a nakoniec jej vznikli sladké chrasty..doktor si myslel ze sú to kiahne ale neboli to oni keď jej vznikne takéto niečo tak je to sladká chrasta.
Ok, ďakujem 🙂 chrasty nemáme vôbec
@katka1981 moj mal prvu kiahnu na nohe a synovec na ruke...takze na tvari vobec nemusia byt prve...na tvari sa mojmu vysypali az na treti den
Podľa mňa to mozu byt aj kiahne.moj maly na tvári vobec nemal spolu mal asi 10 na chrbatiku a brusku a na hlavke.takze tazko povedat ako sa to vyvinie. Ci to.pluzgierika ako kiahna alebo medova chrasta (uz aj to sme mali) alebo nebude z toho mozno nic.
@anna_clara nase zacinali takto...ako neskodna vyrazka
@diabliq6666 tiez to vyzera tak ako na prvom.obrazku.preto.som.pisala ze mozu.to.byt kiahne.
Ja len k tym plosticiam, ze kludne mozu dostipat len jedneho clena rodiny, lebo si vyberaju, ale podla mna to ako stipance od plostic nevyzera vobec, tie vraj stipu 2-3 vedla seba, nie takto rozhadzane. Ale ak chces byt kludnejsia, tak si okolo 2-3 hod v noci.nastav budik a rychlo rozsviet svetlo, ak by tam boli plostice, hned sa rozutekaju schovat.
@lindusss2016 preboha, že rozutekaju schovať.... už ich cítim aj na sebe.... mám strach z akéhokoľvek hmyzu 😁
@anna_clara no ved aj ja, takze mam dopodrobna nastudovane o kadejakej havedi, nech som pripravena 😂
@diabliq6666, no pekne, dnes si kazdy robi co chce 🙂
@lindusss2016, a co ked v tom case budu niekde odbehnute a zbytocne si da budik, ani tie plostice uz nie su o byvali 🙂
Prepacte, dufam ze som sa nikoho nedotkla, mi to prislo smiesne, drzim palce aby vyrazky zmizli. MOj bol vyhadzany asi tyzden, najprv som si myslela ze potnicky, potom ze zihlavka, potom som pozerala na nete osypky, no vyzera ze to boli potnicky ale mal ich vsade okrem noh a chrbatik sa prvy zahojil.
@katka1981 no treba si precitat o plosticiach. Su aktivne v noci a ked sa zahryznu, su prisate aj 40 minut, tusim, takze ked sa chodia krmit, tak budu v tom.case v posteli a nie odbehnute. Ale toto nie je diskusia o plosticiach, tieto vyrazky tak naozaj nevyzeraju
@lindusss2016, strasna predstava.
@anna_clara Ano, u môjho malého (6 r) začínali takto isto. Myslela som, že ho niečo poštípalo. Mal ich zároveň na bruchu, chrbáte, zadku...
@lubbie a potom prešli do bežných príznakov kiahni?
Ano podla mna su to kiahne aj nase tak začínali ze som myslela ze ma alergiu. Ak majú v strede vodičku , počkaj este. A vobec s tym nebezte hned k lekárovi lebo nakazite celu čakáreň. Mojej doktorke stačilo zavolať a poradila co treba.
@anna_clara dobry den.ako ste dopadli? Boli to kiahne ci nieco ine? Dakujem.

podla mna nie, prvy den sa vyhadzuju na tvari a hrudniku, potom dalsi den ruky a nakoniec nohy, kolko dni sa vyhadzuje? Ma aj pluzgieriky?