icon

Šúchanie sa 2-ročného syna

majlo1234
2. jún 2023

Chcela by som poprosit skusene mamicky o radu, nakolko sa nazory lisia na internete. Mam syna, v auguste bude mat dva roky. Cca polroka dozadu prisiel na to, ze suchanim sa na bruchu v plienke si privodi prijemne pocity(len usudzujem) a zacal to robit pravidelne. Hlavne pred spanim, ale niekedy aj pri pozerani telky, z nudy…vie vydrzat aj polhodinu, ak ho neprerusime, cely sa spoti. Myslela som si, ze je to v poriadku, ale mama ma stresuje, ze nie, a zw ho netreba nechat, zenje to nadmerne a ze sme to mali hned zastavit. On tak niekedy aj zaspi😒 vcul co? Dokonca som citala clanok, ze odporucaju navstevu detskeho sexuologa/psychiatra, ze dieta moze mat nedostatok vnemov. Doteraz som to moc nerieisla, ale teraz som v strese. Poradte, ak ste sa niekto stretli s masturbaciou v tak skorom veku

mirkava
2. jún 2023

@majlo1234 neriešila by som to, vyrasie z toho 😉😊

luliu
2. jún 2023

@majlo1234 netreba mu to nejako nasilu zakazovat, to nie je dobré. Radšej ho nejako nenásilne odlákať od toho, zaujať ho niečím

annm81
2. jún 2023

@majlo1234 Ak to robí z nudy, tak mu v tej chvíli ponúkni inú aktivitu, pri ktorej sa nudiť nebude. Všeobecne sa odporúča príliš to neriešiť (rozhodne žiadne tresty!), odvádzať pozornosť iným smerom a od istého veku vysvetliť, že takéto počínanie patrí výhradne do súkromia.

pribinak
2. jún 2023

Učite mu to nezakazuje, ani ho nijak násilne nezastavuje
Keď vidíš že sa chystá, tak mu treba ponúknuť robiť niečo zaujímavé, ak to robí pred spaním, tak citat rozprávku a rozoravat o nej

Je to pre deti prirodzene a určite netreba rieist žiadneho sexuologa

54tinka54
2. jún 2023

@majlo1234 Tiež mám syna čo bude mať v auguste dva roky, tiež začína spoznávať svoje telo (to je úplne normálne a bežné), napr zvykne sa hrať s pipikom kým sedí na nočníku.. ale aby som ho nechala pol hodinu šúchať sa v plienke a ja sedím a pozerám ďalej na telku? Neviem si to celkom predstaviť… zakazovať určite nie, aj tak sú vo veku kedy prichádza vzdor a všetko spravia aj tak naschval naopak 😅 ale keď to začne robiť tak ho zobrať poď ideme sa hrať, poď mi pomôcť s niečím, ideme vonku atd.

marzii35
2. jún 2023

@majlo1234 moj ma 4 a robí to isté. Aj sa cely spoti 🙈 neporadím co vtedy robiť len dufam ze to prejde 🤦‍♀️

majlo1234
autor
2. jún 2023

Vdaka za vsetky reakcie, budem odvadzat pozornost teda

elmivelmi
3. jún 2023

@majlo1234 zakazovat nie,ale nechat ho tak dlho sa sukat?Ked to zacne robit ako pisali baby idber jeho pozornost inym smerom.A pred spanim skuste iny ritual.

luliu
3. jún 2023

@majlo1234 ono sa to bude stupnovat, keď ho necháš takto ako doteraz, začne to robiť na verejnosti, kdekoľvek a kedykoľvek