icon

Sumamed na mykoplazmu u detí

5. máj 2025

Ach zienky,syn ma mykoplazmy a uz berie druhe atb
...ale stylom ze bral 4 dni ,4 nie a teraz zasa 4 dni.....mne sa to nepozdava ,chcem zmenit detskeho lekara ,len zhanam nieco lepsie
Mali ste niektora taku liecbu u dietata?

terezka2911
5. máj 2025

Sumamed nemá v indikácii mykoplazmy. Ale možno podľa citlivosti dal lekár tieto antibiotiká

autor
5. máj 2025
@terezka2911

Sumamed nemá v indikácii mykoplazmy. Ale možno podľa citlivosti dal lekár tieto antibiotiká

@terezka2911 ano vysla citlivost

tina_tar
5. máj 2025

Ahoj, ja síce nemám skúsenosť u dieťaťa, ale u seba áno. Počas veľkej noci som brala sumamed na mykoplazmy, štýlom 3 dní som brala, následne 3 dni pauza a potom som opäť 3 dní brala

autor
5. máj 2025
@tina_tar

Ahoj, ja síce nemám skúsenosť u dieťaťa, ale u seba áno. Počas veľkej noci som brala sumamed na mykoplazmy, štýlom 3 dní som brala, následne 3 dni pauza a potom som opäť 3 dní brala

@tina_tar no u nas 4 dni brat a 4 pauza a zasa a pomohlo?

tina_tar
5. máj 2025

Vyzerá že áno, cítim sa dobre. Na kontrolu mám ísť ale až o týždeň, keď doberiem broncho-vaxom
Vieš čo, ja mám pocit že by som to ani nedala brať takto 6 dní za sebou, brala som aj probiotiká, ale mala som pri užívaní hroznú bolesť pod pravým rebrom

terezka2911
5. máj 2025

Sumamed sú dobré antibiotiká, nemusíš sa báť. Len určite nasaď aj probiotiká

autor
5. máj 2025
@tina_tar

Vyzerá že áno, cítim sa dobre. Na kontrolu mám ísť ale až o týždeň, keď doberiem broncho-vaxom
Vieš čo, ja mám pocit že by som to ani nedala brať takto 6 dní za sebou, brala som aj probiotiká, ale mala som pri užívaní hroznú bolesť pod pravým rebrom

@terezka2911 ano probio berie
@tina_tar dufam ze mu nic nebude

tanika
5. máj 2025

Tak sunamed sa prepisuje na mycoplazmy a plucne chlamydie len sa treba odrátať viac lekara akebo priste naštudovať odbornú literatúru na internete ja ako dospela som brala 3 bslenia sumamedu ( 1 krabička 3 tablety) a ti 3 dni brat a 4 dni pauza atď mne potom rste pridali 2 bslenia bohuzial ake mycoplaziem som sa zbavila. Liečba je správna .a samozrejme probiotika to je jasne .

autor
5. máj 2025
@tanika

Tak sunamed sa prepisuje na mycoplazmy a plucne chlamydie len sa treba odrátať viac lekara akebo priste naštudovať odbornú literatúru na internete ja ako dospela som brala 3 bslenia sumamedu ( 1 krabička 3 tablety) a ti 3 dni brat a 4 dni pauza atď mne potom rste pridali 2 bslenia bohuzial ake mycoplaziem som sa zbavila. Liečba je správna .a samozrejme probiotika to je jasne .

@tanika ja viem len je to dost pre tak male dieta :/

tanika
5. máj 2025

Ale ved on urcite nema davku 500mg raz za den ??? Ja som vybrala 5 baleni s pauzami a zbavila som sa toho . Po kontrolných odberoch s odstupom robených 3 krat …dávkovanie pri deťoch ozaj nepoznam .

autor
5. máj 2025
@tanika

Ale ved on urcite nema davku 500mg raz za den ??? Ja som vybrala 5 baleni s pauzami a zbavila som sa toho . Po kontrolných odberoch s odstupom robených 3 krat …dávkovanie pri deťoch ozaj nepoznam .

@tanika 4ml berie

miroslava21
5. máj 2025

7 rocny mal v januari mikoplazmy a bral sumamed. 3 dni a 4 dni pauza. Vybral 3 balenia, mal zapal plic. Sumamed su antibiotika, ktore maju ucinnost aj dni po dobrati, preto pauza.

livuska124
6. máj 2025

Nechápem, prečo sa ti to nepozdáva? Mykoplaziem je ťažké sa zbaviť, preto potrebuje dlhšiu liečbu. 4 dni berie, potom pauza a následne opäť bude brať. Je to, akoby bral ATB 2 týždne vkuse, pretože sumamed účinkuje ďalšie 3 - 4 dni po dobratí. Radšej nech to preliečite naraz a poriadne, akoby sa mu to malo vrátiť a opäť by skončil na antibiotikách, nie?

livuska124
6. máj 2025

A je jedno, že je dieťa, dĺžka liečby musí byť rovnaká ako u dospelých, aby sa potlačili tie mykoplazmy.... ak by sa liečil kratšie, nebude to na mykoplazmy účinkovať a vrátia sa mu. Veď dávky liekov má predsa nastavené na svoj vek / váhu, dospelý majú zase vyššie dávky, vhodné pre ich váhu.

autor
6. máj 2025
@livuska124

Nechápem, prečo sa ti to nepozdáva? Mykoplaziem je ťažké sa zbaviť, preto potrebuje dlhšiu liečbu. 4 dni berie, potom pauza a následne opäť bude brať. Je to, akoby bral ATB 2 týždne vkuse, pretože sumamed účinkuje ďalšie 3 - 4 dni po dobratí. Radšej nech to preliečite naraz a poriadne, akoby sa mu to malo vrátiť a opäť by skončil na antibiotikách, nie?

@livuska124 mas pravdu no