icon

Súvisí odmietanie pitia so svalovým hypertonusom u dojčiat?

10. apr 2025

Zdravim, malý sa pri pití ohýba do luku a otáča hlavičku. Strašne plače a nevydrží v polohe na chrbte. Je červený až mokrý kým ho nepretocim na bruško. Stále plače … celý deň. Stále keď ho idem nakŕmiť tak sa to deje. Dnes vypil len 450ml a ma 3m. Môže ísť o svalových hypertonus ? Stretli ste sa s tým niekto ?

deti95060810
10. apr 2025

dcéra mala presne tento istý problém. skončili sme u neurol.

autor
10. apr 2025

@deti95060810 a ako ste skončili celkovo ?
Neviem či ma hypertonus, lebo nemá všetky príznaky. Ale keď ho krmím, napije sa 10ml a hneď sa začne ohýbať, strašne plakať, ruky v päsť, nohy vystreté a hlavou sa tlači o môj hrudník aby som ho pretocila. Dnešný deň je katastrofa … celý deň to robí.
Iné dni len občas … boli sme u lekárky tak povedala že ma zapálene uška … brali sme kvapky a všetko a problém pretrváva, dokonca je to horšie a horšie. Teraz už plače aj bez kŕmenia, nevydrží ležať normálne.

autor
10. apr 2025

@deti95060810 koľko mala dcéra ? Ako ste to riešili neskôr ? Už je to ok ?

jazula
10. apr 2025

Nechrčí v ľahu na rovnej podložke? Kŕmiš ho tak, že je v rovine, alebo má výraznejšie vyvýšenú hornú časť tela (hlava nestačí)? Ak má tichý reflux napríklad, môže ho páliť záha a na brušku sa mu uľaví…

deti95060810
10. apr 2025

ak chceš napíš ip

autor
10. apr 2025

@jazula občas chrči, ale veľmi malo . Myslela som si že ma tichý reflux. Lebo aj mlieko mi moje nevypije… pokiaľ mu ho nezahustim. Vždy keď ho krmim tak je vo vyvýšenej polohe. Celý, akoby stal. Inak sa mi ani nedá, keďže mi neľahne normálne na ruky. V noci sa kŕmi len raz, a vtedy to je ok. No cez deň ho krmim aj 2 hodiny, chodím po byte atd… a to vypije max 20-40 ml.

autor
10. apr 2025

@deti95060810 Napíšem

gatusa
10. apr 2025

Aj moj starsi to robil. Tiez sa nevedel normalne najest a odmietal mlieko. Dovodov som v tu dobu hladala xy a bolo to obdobie ktore bolo velmi narocne. Pripisovala som to alergii na BKM, potom reflux, zuby, ... maly bol od narodenia narocne dieta, uz vtedy chcel vzdy vsetko vidiet a "mat vsetko pod palcom". Boli obdobia kedy to bolo lepsie a obdobia kedy horsie. Chodili sme aj na rehabilitacie. Psychomotoricky bol velmi sikovny, vzdy popredu od ostatnych. Z rad sa mi najviac osvedcilo dat mu jest ked bol kludny, resp v takom polospanku po prebudeni, akonahle bol velmi hladny vypinal sa este viac, nevedel sa poroadne najest vrtel sa odtahoval a z toho ako furt musel so sebou cosi robit aj grcal. Tiez za den vypil malo mlieka. Niekedy pomohlo ze som mu davala flasu ked lezal na posteli vo vyvysenej polohe, na rukach neznasal byt v klbku. Casom sa to zlepsilo hlavne s prikrmami (neskor ked bol vacsi okolo 5-6m boli aj obdobia ze bol krmeny ked bol v polohe na brusku, lebo nakrmit ho vo vyvysenej polohe na chrbte bolo nemozne), prvy rok bol tazky a doteraz by som ho klasifikovala ako narocnejsie a uplakanejsie dieta.

2ivana5
20. sep 2025

Ahoj autorka, ako ste dopadli ? Zlepšilo sa to u vás ?

autor
25. sep 2025
@2ivana5

Ahoj autorka, ako ste dopadli ? Zlepšilo sa to u vás ?

@2ivana5 zlepsilo sa to. Do tyzdna to preslo