Súvisia príznaky PFAPA syndrómu so sopľami?
Maminy, kto ma s tymto skusenosti? Ako to u vas prebieha?
U nas padlo podozrenie na tuto diagnozu, kedze dcera ma cca kazdy mesiac vysoke teploty. Tie ale vzdy sprevadzaju aj silene sople. Teploty vysoke az k 40. Po prelieceni atb teploty klesnu, sople pretrvavaju takmer nonstop :/
Tuto sobotu mala crp 150, vsetky vysledky negativne, dali jej medrol, crp kleslo, dnes rano mala 10, teplota nebola. Prisiel vecer a teplota znova 38,3, sialene sople a crp stuplo na 18.
Ja som z toho uz mimo co jej zase je? Moze to byt ta phapa a ze po ataku ma teplotu z virozy? Alebo nema vobec phapa syndrom a ma proste zapal a teploty? Doktori sami nevedia, len si nas pohadzuju ako horuci zemiak. Mava niekto pri tomto syndrome aj neustale sople a hlieny?
moj brat i.mama maju problém s hlienami a oni aj casto smrkaju.. nechcu navstivit doktora s tym tak neviem co je to za chorobu.. od roku 2024 sa hlieny začali tvorit aj mne.
@abcdefgh666 och takze take vysoke crp mal zo zapalu ucha? Cize nie z periodickej horucky? Nakoniec to aj v nasom pripade budu asi tie zadne sople, ktorych ma milion.
@6botka6 on mal predtym zas kazde tri az styri tyzdne anginy a pernamentne zvysene crp. Tie periodicke horucky by mali byt laicky povedane ,,bez dovodu,,..takze ked je zvysene crp je tam aj nieco pridruzene. Tak mi to vysvetlila dr
@6botka6 brat ma taktiež taký problém malá má 4roky a vždy sa jej vracajú horúčky, ale žiadne iné príznaky. Dali jej spraviť imunitný obraz nič také sa nepotvrdilo tak neviem čo ďalej budú robiť. V každom prípade držím palce aj vám nech to pominie ak má tie sople zadné, nosné mandle sú vtedy v poriadku?
@6botka6
My sme to viac ako rok riešili. Každých 5- 6 týždňov vysoké horúčky, crp 130. Vždy nasadili ATB, potom neskôr sme prišli na to ,že bez ATB crp klesne na ďalší deň samé. Dovtedy jej davali stále len ATB každý mesiac. Aj v nemocnici sme boli, stále si nás prehadzovali,už sme nevedeli ako ďalej. Vyslovili podozrenie na per.horúčky. Ja som mala pocit,že to má súvis so zubami. Bolo to stále to isté dokola. Všetci lekári ma vysmiali, nech nebláznim. Že také crp zo zubov. Až zubar mi povedal,že pokiaľ sa na nič neprišlo, že môže tak reagovať aj na rast zubov. V 2 rokoch vyšli posledné stoličky a odvtedy viac teploty nemávala. Bývala aj zahlienená počas toho a mala sopel. Ale vy už máte 5 rokov,čiže zubami to nebude. Nám brala aj alergologička nejaké odbery na per.horúčky. Skúste imunologické a alergo vyšetrenie a treba pátrať. Periodické horúčky by mali odznievať okolo 6 roka. Treba si zapisovať dátumy kedy začne teplota a aký je priebeh,aké crp. Či klesne samé, alebo treba nasadiť ATB. Mne tak kázala zapisovať a potom som riešila s alergologičkou. Tak držím palce, nech sa na to príde, čo vám tie horúčky spôsobuje.
Aj naša pediatrička vyslovila podozrenie na PFAPA u synčeka. Od októbra sa každý mesiac trápime s vysokými horúčkami a CRP od 70 do 160. V hrdle to zakaždým jednoznačne vyzerá na angínu a všetky výtery sú negatívne. Scenár je vždy rovnaký. Horúčky v trvaní presne 2 dni poklesnú aj bez antibiotík. Teraz sa k tomu hrdlu pridala aj baktéria v moči a kvôli vysokému CRP sme boli hospitalizovaní. Nikto nevedel vysvetliť prečo sa toto synčekovi deje a ja už začínam byť zúfalá. Čaká nás vyšetrenie na imuno s termínom za 2 mesiace 🙏🏼

@6botka6 ahoj ak máš na myslí syndróm periodickych horucok tak toto aj my bohužiaľ riešime u syna. 2x už bol v nemocnici poslednýkrát už mal aj zápal stredného ucha a áno vraj zo soplov ale zo zadného sopka. Ten nejde ani odsať. Crp mal vyše 300...pomohol mu na zrazenie horúčky prednison no teraz má 3x zápal stredného ucha od decembra. Hlava v smútku,tiež neviem čo robiť. Čaká nás dalsie imunologicke vyšetrenie tak uvidime