Syn má stidor
Mozem o radu mali ma pri placi stidor je to nieco vazne alebo co je ro
Ma este len 5 dni novorodniatko je a strasne sa bojim
Skor pri dychani len tak frci na nostek ale je to nieco vazne? Mam sa bat ? Lebo sa asi psychicky zrutim
@kjkih vo väčšine prípadov nejde o nič vážne, nie je na to žiadna liečba, dieťatko z toho vyrastie ;) ak dieťatko pri dýchaní píska, treba ho polohovat s hlavičkou.mierne zaklonenou do zadu. Dáš malého na chrbatik, bavlnenú plienku stocis do valčeka a podložis pod krk, tým sa sa dýchacie cesty uvoľnia. Samozrejme, treba malého pozorovat ak by modral ( napr. pri prechladnutí, keď je zvýšený nápor na dýchacie cesty), treba hneď do nemocnice. Ak by malý neprospieval, na ORL spravia bronchoskopia, zistia príčinu, prípadne, či treba operovať. Náš malý piskal dosť, ale pomohlo to.polohovanie, inak bol ok a do pol roka sa stridor stratil.
Strasne sa bojim stale na to myslim a citam vseliake tie na internete ze sa zadusi a take on stale nepiska a skor ako keby chrapal a da sa aj skor z toho vyst ? Mam sa bat ?
@kjkih najlepšie konzultovať s vašou detskou lekárkou, nech vás prípadne pošle na ORL, tam zistia, čo je príčinou. Pokiaľ je to spôsobené fakt len tou nevyzretostou hrtanovych chrupiek, tak na to liečba nie je, to len časom ako bude bábätko rast chrupky spevneju a stridor zmizne. Skús malého polohovať, ako som písala vyššie, či to pomôže.
Ona povedala ze zatial neni dovod poslat na orl a ze z toho vide ... A to moze aj samo od seba zmiznut
Vy ste ako zvladali ? A vy ste boli aj v nemocnici ?
A nedusila sa alebo take nieco pri papani aka bola ? Mne pisalo
v prepustaciej spravy stidor langritida ci jak pri placi ta neviem co to je no ta zato mam stresi
Prave ze nemam ten monitor dychu .. ja citam na tom internete vyhladavam a potom zacnem plakat lebo viete myslim na to najhorsie aspon vy ste ma upokojili
A nebol problem s pitim mliecka?

@kjkih aký veľký je syn?