icon

Syn vypil 5 ml Vigantolu

miskafilipkovab
23. mar 2022

Ahojte syn vypil cca 5ml vigantolu. Na pohotovost som volala ze ak sa nám daco nepaci mame prist na infekcne na sledovanie. Stalo sa vam nieco podobne? Neviete co cca ocakavat ake prejavy? Internet uz mam prečítaný ja len ci sa niekomu stalo podobne ako doeta zareagovalo. Syn ma 2roky aj tri mesiace Ďakujem.

pribinak
23. mar 2022

@miskafilipkovab poserie sa.

mogaa
23. mar 2022

@miskafilipkovab tiež si myslím že ho dobre preženie.....

thoughtfulweirdo
23. mar 2022

Áno, dcéra vypila skoro celú, keď mala cca 1,5 roka. Volala som do národného toxikologického centra a tam ma ukľudnili, že sa nič nedeje a nič jej z toho nebude. Ani jej nebolo, dokonca sa ani neposrala 🤭🤣

sense
23. mar 2022

Myslím ze ho maximálne preženie ale ani to nemusí byt

pinkgirl
23. mar 2022

Jednorazové predávkovanie, bude ok🙂.

tosomja
23. mar 2022

A to sa ako podarilo vypiť? Mne sa nedá ani poriadne 2 kv nakvapkat...
A za ďalšie, prečo to malo dieťa v ruke? 🙈
Nič by sa nemalo stať.

miskafilipkovab
autor
23. mar 2022

@tosomja ani sa nepytajte. Kazdy vecer mame rezim ze ja robim co treba kuchyna, poriadok s mladsim som a muz zatial nachova staršiehoa da mu vigantol . No len dnes som ho ja nachovala a vigantol som nechala na gauci kde som mu ho kvapkala. Prste ako som ho tam polozila tak som vôbec nemyslela nanho. Isla som napustat vanu a iba sme poculi ako ho nadrapilo a flasticka prazdna.
A on si cely ten biely plast co je vo flasticke vybral.
Nemusite ma karhat myslim ze svedomie a strach oňho sameho ma vytrestal dosť. Ved ja aj dvojmo tusim vidim z toho aky mam tlak.
Dakujem vam všetkým za komentár.
Hnacka je to najmenej co nam moze zneprijemnit večer.

ciernysokol
23. mar 2022

@miskafilipkovab celkom tak to nie je, ako vsetci pisu. Maly 4rocny vypil celu flasu devit. Bol trochu malatny potom, nezvracal. Prisla som na to az neskor ale. Na nar.toxikol nam neodporucili nic, kedze to vypil pred par dnami. Ze zajst za obvodnou. Ta nas poslala na odber, aby zistili hladinu d3 a sono obliciek. Zakazali jest vsetko mliecne na mesiac aspon. Kontrola o mesiac. Ide o to, ze vitamin d sa nevyluci mocom, ale skladuje v tele. Prijimanim vapnika sa mozu vytvorit kalcifikaty v oblickach a inde, tie sa kontroluju. Hladinu mal ozaj extremne vysoku, mliecne nejedol, kalcifikaty kontrolovali po mesiaci, nemal ich. Tiez hladina klesla o polovicu, doktorka bol rada, ze sa to tak znizilo. Potom sme uz nesli. Pol flasky mozno nie je tak vela. Doktori mi to prepocitavali, lebo moze vypit aj niekolkonasobne viac, ako je povolene, ale cela flaska bola strasne vela, to sa ani im nezdalo. Ja by som pre istotu isla dat zmerat hladinu v krvi.

sasenka07
23. mar 2022

@miskafilipkovab toto sa píše v databáze liekov

whatever1
23. mar 2022

@miskafilipkovab Vypocitaj si cca kolko davok si dal a tolko dni mu vigantol nedavaj.

nnnuuunnn
23. mar 2022

Asi ho štvalo, že mu to dávaš každý deň po kvapkách, a chcel to mať z krku 😀

euka210
23. mar 2022

@miskafilipkovab uz ma cez 2r, slnka uz je dost, Vigantol do jesene uz nemusi.
No brutalne sikovny je maly, ked sa mu to podarilo takto otvorit...s tym by asi nikto nepocital.

laurikagab
23. mar 2022

@miskafilipkovab môj tiež vypil a boli sme v nemocnici na pozorovaní. Dali mu cierne uhlie a infúziu do žily. Do nemocnice nás poslala mladá doktorka, v nemocnici staršia doktorka povedala, že nič by sa mu nestalo. Syn to vypil, lebo mu to chutilo.

luccija
23. mar 2022

@miskafilipkovab ešte, že neprehltol ten plast ja by som zajtra ešte zavolala pediatricke

petulka2021
25. mar 2022

@laurikagab posledná veta bohova 😂😂😂😂😂🙏🏽

mon1806
16. feb 2024

@miskafilipkovab bolo mu niečo? Moja dnes zjedla asi 6 yabletiek viť d 1000

miskafilipkovab
autor
17. feb 2024

@mon1806 nie nebolo myslim ze ho potom prehnalo ale nic. Vraj ked je to jednorazovo tak je to v poho ale predsa je to liečivo no. Tak mi vtedy povedali na pohotovosti.

owecka
17. feb 2024

@miskafilipkovab vigantol je vitamin D, nie je to liecivo v pravom slova zmysle... pri takejto davke by sa nemalo nic stat, tie hypervitaminozy su raritne...nedavala by som do stravy tuky, nakolko vit.D je vit.rozpustny v tukoch

miskafilipkovab
autor
17. feb 2024

@owecka ja viem. Preto som napísala ako mi povedali na pohotovosti.