Syndróm nepokojných nôh u detí
prosím vás stretli ste sa s tým? Dcérka /10 rokov/ už druhý večer ju začala bolieť noha, až tak, že nevedela spať. Zaspala ráno o 2:00 a to nie je možné ju potom dať do školy. Cez deň je úplne ok, skáče. Volala som dr. a že sa mám objednať k ortopédovi, ale nemyslím, že nám on pomôže. ďakujem
@rebcav ja tym trpim od puberty, uz mam cez 40 a mam vypozorovane, ze ked som vycerpana, tak vnutorne, tak to mam, a este ked mam malo zeleza. Pomoze mi viac spat, oddych a doplnit stravu niecim vyzivnym. Inak v tehotenstve som mala aj nervozne ruky, to bol masaker, az mi vystrelovali, mozno na to vplyvaju hormony, neviem. Nikdy som s tym ale nebola u lekara.
@rebcav ja tym trpim od puberty, uz mam cez 40 a mam vypozorovane, ze ked som vycerpana, tak vnutorne, tak to mam, a este ked mam malo zeleza. Pomoze mi viac spat, oddych a doplnit stravu niecim vyzivnym. Inak v tehotenstve som mala aj nervozne ruky, to bol masaker, az mi vystrelovali, mozno na to vplyvaju hormony, neviem. Nikdy som s tym ale nebola u lekara.
@majloo ďakujem, prosím ťa a prejavuje sa to večer? Čo okrem železa pomáha?
@rebcav mozu to byt rastove bolesti, dcera to tak mavala. Nohy som jej premasirovala gelom proti bolesti.
A vlastne aj ja, ked som rastla. Vzdy to prichadzalo vecer.
@mandzula teraz čítam, že aj u Vás len večer. Len som trošku zúfalá, zaspala až o 2:00 do školy sa tak nedá chodiť :( Dr. odporučila byť celý týždeň doma a potom sa uvidí. Modlím sa, aby sa to ukľudnilo
@mandzula teraz čítam, že aj u Vás len večer. Len som trošku zúfalá, zaspala až o 2:00 do školy sa tak nedá chodiť :( Dr. odporučila byť celý týždeň doma a potom sa uvidí. Modlím sa, aby sa to ukľudnilo
@rebcav este doplnim, ze to prichadzalo narazovo - par dni po sebe, potom to preslo a po case znova par dni. Trvalo to par rokov.
@rebcav mavam tiez ten syndrom nepokojnych noh, u mna to suviselo s anemiou. U 10 rocneho dietata by som tipovala skor tie rastove bolesti, aj moj to maval.. U 10 rocnej to moze este suvisiet aj s prichadzajucou pubertou, na syndrom maju vplyv hormony, takze aj toto by mohla byt pricina. Mne pomaha teplo. Termofor do postele je u mna nutnost. Vypozorovala som,ze ked mam studene chodidla, tak nezaspim a vkuse nimi mrvim.. Tiez pomaha premasirovat alpou alebo proste nejakou mentolovou mastou..
@majloo ďakujem, prosím ťa a prejavuje sa to večer? Čo okrem železa pomáha?
@rebcav zvycajne vecer alebo podvecer, ale mne pomoze prave ist spat, nie len lahnut na gauc a kukat telku, ale ist spat. Ale tie nohy mi ozaj same sa mykaju, tam nemam ze bolest, ze by mi analgetikum zabralo. Okrem zeleza neviem, vacsinou sa len dam viac do kludu. A po dni alebo par dnoch je to lepšie
@rebcav zvycajne vecer alebo podvecer, ale mne pomoze prave ist spat, nie len lahnut na gauc a kukat telku, ale ist spat. Ale tie nohy mi ozaj same sa mykaju, tam nemam ze bolest, ze by mi analgetikum zabralo. Okrem zeleza neviem, vacsinou sa len dam viac do kludu. A po dni alebo par dnoch je to lepšie

@rebcav ja to mam cely zivot, mam 21 rokov a nepomaha mi na to nic. Magnezium ako doplnok stravy mozte skusit avsak mne pomaha ked je to neznesitelne ist sa prejst po izbe a znova lahnut alebo si kopkat nohami..pripadne ich od clenkov nizsie jemne suchat po matraci. Tym necitim neprijemny pocit, neuvedomujem si ani ten pohyb a potom zaspim.