icon

Tachykardia a extrasystoly u bábätka: Skúsenosti a liečba?

24. dec 2023

Nájdem tu mamičku s podobným problém ako my-tachykardia, extrasystoly u bábätka? Pripadne skúsenosti, či vymizli po liečbe...? 😔🙏
Synčekovi to zistili po narodení,sme už druhý týždeň v Nusch BA, má dva druhy liekov a zatiaľ nič nezaberá 😥😥

sarus22
7. apr 2025

Dobry den my mamd teraz taky problem ako ste prosim dopadli? Neviem nič najst :/.

autor
7. apr 2025

@sarus22 dobrý deň.. my sme rok brali lieky rytmonorm a sotalol, pravidelne mal holter na 24hod kde boli zaznamenané tachykardie ale nie tak ako keď bol bez liekov..po ročnej kontrole v BA sme to skúsili bez liekov úplne, kontrola nas čaká po pol roku ( v júni) tak som sama zvedavá ale zatiaľ na malom nebadam nič čo by ho malo ohrozovať. Vy máte aký problém ? Tiež po narodení tachykardia?

sarus22
8. apr 2025

Nam zachytila ponizka owlet v 6 tyzdni vysoký tep nad 200 pravidelna kazdu noc a skoncili sme v kardiocentre kde je momentalne na jiske a davaju jej lieky :/. Ma arytmiu s tachykardiou. Nieco strasne co prezivame tak preto som chcela vediet ako ste dopadli. A tesim sa ze vyzera ze bude dobre. Ma Vas syncek kvoli tomu aj nejake obmedzenia?

autor
9. apr 2025

@sarus22 nám to zistili deň po pôrode, na jiske našťastie nebol. Bol somnou na izbe v kardiocentre ale skúšali mu rôzne lieky dokým prisli na tie spravne..zatiaľ obmedzenia nemá, ale očakávam to keďže na srdiečko nemôže byť veľká záťaž ..

sarus22
9. apr 2025

A malinky ma niečo konkretne so srdieckom co mu to sposobuje? Mne dnes pani Dr. Illikova povedala, ze obmedzenia nie su ziadne a ze by z toho mala do roka vyrast :/. Achjaj hrozne toto co sa deje.

autor
10. apr 2025

@sarus22 nie nemá nič čoby mu to spôsobovalo.. v jednom roku mu vysadili všetky lieky lebo výsledky boli v poriadku a ani 24hodinovy holter nezaznamenal nič.. zatiaľ klop klop som si nevšimla žiadnu zmenu,bez liekov je 3 mesiace.. nás z LM pôrodnice rovno previezli do BA,tiež sme všetko riešili s DR.Ilikovou, ležali sme tam skoro dva týždne.. po prepustení domov som sa veľmi bála keďže tam bol na prístrojoch stále, ale mala som ho pri sebe a starala sa oňho sama.. doma to bol strach,občas som srdiečko počúvala fonendoskopom ale po čase som si povedala "bude dobre" a dúfala som .. 🙂

sarus22
11. apr 2025

Ach bože ste take moje svetielko nadeje ze aj u nas bude dobre. Zatial mala nasadeny len rytmonorm jeden den bola uplne bez tachykardie a extrasystol a dnes opat to začalo. Tak pridali liek neviem co presne. Modlim sa aby to zabralo. Som z toho uplne hotova. Ked ma tie extrasystoly uplne je chudinka hotova nekludna nevie ani zaspinkat.

autor
11. apr 2025

@sarus22 nám pomohol veľmi sotalol liek.. ten rytmonorm bol pre môjho slaby tak musel mať dva druhy liekov :( a často jej to vyskakuje ? Na dlhšie ? Alebo len chvilkovo a same sa potom srdiečko ukľudní ? Máte ju aspoň pri sebe na izbe už ? Či je stále na jiske...

sarus22
11. apr 2025

Uz sme spolu na izbe. Strasne sa bojim ze nas daju na jisku tam ju nemozem ani kojit. No dnes rano jej to vyskakovalo velmi vela. Ale po podani toho druheho lieku sa to teraz trocha ukludnilo ale sem tam to skoci. Vas prepustili domov ked to bolo uplne bez poruchy? Alebo ako ste to mali prosim?

autor
11. apr 2025

@sarus22 keď sa to znížilo,v kardiocentre sme boli takmer dva týždne... Tie extrasystoly boli ešte veľmi dlho aj doma ale už nie tak často

sarus22
11. apr 2025

Tak aspon ze pustia dom aj ked to nie je 100%. Este sa chcem spytat kolko dni to bolo take ze stale boli ale nie tak casto a pustili Vas domov? Aby som mala aspon trosku predstavu kolko dni to musi byt stabilne :/. Dakujem Vam pekne za kazdu info. Velmi mi to pomohlo

autor
11. apr 2025

@sarus22 nás prepustili 3 dni potom čo bolo lepšie a videli zmenu aj lekári.. nemáte vôbec zač, kedykoľvek sa ozvite ak dačo 🙂

sarus22
12. apr 2025

Prosim Vas a ako ste podavali ten rytmonorm syncekovi? Nemate nejake figle? Moja mala dnes na obed celu davku hned vygrcala. A vecer jej to dat v spanku bol totalny boj.

autor
13. apr 2025

@sarus22 ja som mu to dávala s glukozou alebo cajikom,nasmerovať striekačku na líčko odtial to stečie lepšie ako pfiano do hrdielka to vypluval veľmi často .. je to hnusný horký liek takže sa nečudujem vôbec ..a ako sa máte ? Ustúpilo už niečo ?

autor
13. apr 2025

*priamo do hrdielka

sarus22
14. apr 2025

Bohuzial sa to na chvilu zlepsilo ale zasa sa to zhorsuje. Ma ten rytmonorm a ivabradin :/ uz sme tu tyzden.

sarus22
21. apr 2025

Dobry deň, prosim Vas chcem sa spytať ako často ste mavali holter? Zvladal to maly?

autor
21. apr 2025

@sarus22 dobrý deň, holter mal každé tri mesiace na 24hodin .. dokym sa nevedel otáčať tak v pohode , potom to bolo horšie lebo si strhával kabliky.. vy sa ako máte ? Dúfam že ste už doma

sarus22
22. apr 2025

Stale sme v nemocnici. Dnes budeme mat vyhodnotenie holtera, ci uz je to na prepustenie alebo este nie. A preto som Vam napisala lebo sa bojim ako to bude zvladat ked bude starsia :/. Inak vy ste nemali ziadne neziaduce ucinky z tych liekov? Lebo ked nas aj pustia domov tak potom, co som si precitala mam hrozny strach.

autor
22. apr 2025

@sarus22 tak držím palce nech vám to dopadne dobre 🙏 nie nemali sme nežiaduce účinky žiadne, hlavne moc nečítajte to je najhoršie..
Vy ste z RK?