icon

Ťažké vyprázdňovanie u novorodenca

frida1990
Včera o 07:56

Ahojte. Mám 10 dňového synčeka. Posledné dve noci pozorujem, že začne tlačiť, mrnkať, plakať a nejde mu vykakať sa. Predtým takýto problém vôbec nemal. Trvá to pár minút niekoľkokrát za noc niekedy až hodinu. Spinká v zavinovačke na chrbte. Skúšala som ho zo zavinovačky vytiahnuť a dať do klbôčka chrbtom k mojej hrudi, dať do 45° uhla, riťky nechať padnúť dole a dvihnúť kolienka k brušku. Niekedy to pomohlo a vykakal sa, a niekedy vôbec a išiel do rapla lebo som ho tým zobudila. Ako to riešiť? Som prvorodička, nemám skúsenosť, tak hľadám skúsenosti iných. Vie mi prosím niekto poradiť?

frida1990
autor
Včera o 08:22

Ešte dodám že je výhradne kojeny mojim materským mliekom

pribinak
Včera o 08:23

Pocvicit nožičkami - akokeby bicykloval a potom pritlačiť obe nožičky k brušku a potlačiť

Dobre sú aj masáže bruska, v lekárni di kúp krém na masáž a aj teple obklady na bruško

Inak, bábätka sa musia naučiť používať brušný lis a pritom robia rôzne grimasy, pucia sa, fucia, …pokial neplače tak je to ok

frida1990
autor
Včera o 08:25
@pribinak

Pocvicit nožičkami - akokeby bicykloval a potom pritlačiť obe nožičky k brušku a potlačiť

Dobre sú aj masáže bruska, v lekárni di kúp krém na masáž a aj teple obklady na bruško

Inak, bábätka sa musia naučiť používať brušný lis a pritom robia rôzne grimasy, pucia sa, fucia, …pokial neplače tak je to ok

@pribinak on plače tak že je to niečo medzi mrnkaním a plačom, nie je to vyslovene plač ale takmer plač, začne nahlas tlačiť, mrnkať, zasa tlačiť, krátko zaplače, zas mrknká, tlačí, hýbe sa pritom nervózne, snaží sa tlačiť do bruška. Toto robí zo spánku. To cvičenie mám koľkokrát denne robiť? Na chrbátiku?

pribinak
Včera o 08:39
@frida1990

@pribinak on plače tak že je to niečo medzi mrnkaním a plačom, nie je to vyslovene plač ale takmer plač, začne nahlas tlačiť, mrnkať, zasa tlačiť, krátko zaplače, zas mrknká, tlačí, hýbe sa pritom nervózne, snaží sa tlačiť do bruška. Toto robí zo spánku. To cvičenie mám koľkokrát denne robiť? Na chrbátiku?

@frida1990 áno na chrbátiku, koľkokrát denne chceš
Vyskúšaj tu masáž a teplo na bruško

maryetta
Včera o 08:51

Asi len chce prdiet.
Skus pred spanim-ja som zvykla taky "ritual". Na brusko. Potom pomasirovat brusko.
Pocvicit nozickami. Lepsie sa mu travilo. Vedeli sa vyprdiet.
Pripadne ked sa napapa odgrgnut. Prebytocny vzduch musi ist von.
Niektore deti to nepotrebuju. Niektore ano....