icon

Teplota, zimnica 3 dni, potom vracanie, acetónový zápach z úst a chrápanie

21. júl 2023

5 rocne dieta.
Mali ste niekto niečo také? Neboli ho hrdlo, na žiadnu bolesť sa nesťažuje. Az do piatku večera sa mi všetko zdalo ako bežná viróza, ktorá čoskoro prejde. Samozrejme podavam stále vodu kvôli hydratácii, ale jedlo odmieta už viac než 24 hodin.

riskoh
21. júl 2023

Trva to len 3dni, alebo je malatnejsi a castejsie chory dlhsiu dobu? Neschudol? Nie je bez zivota akoby? Acetonivy zapach je typicky pre diabetes, v lekarnach predavaju pruzky na moc, mozete otestovat…

autor
21. júl 2023

@riskoh trvá to len 3 dni. Predtým bol ok, ale musím povedať, že táto zimu bol veľmi často chorý. Tie roky predtým vôbec.
Ten acetonovy zápach môže byt vraj aj z toho, že teraz už den až den a pol vôbec nejedol. Že telo spaľuje tuky. Ano, aj za takú krátku dobu myslím, že už schudol v tvári už na pohľad. dnes veľa cez den spal, ale to sa mi nezdalo cudne pri chorobe

autor
21. júl 2023

@riskoh diabetes si neviem predstaviť, keďže sa zdravo spravujeme normálne a nepreháňajme to s cukrom

riskoh
21. júl 2023

Diabetes nevznika z jedenia sladkeho…. Syn sportovec, vysoky, chudy, v zime byval castejsie chory a zrazu bum DM1, v rodine toto ochorenie ani nemame…. Otestujte zajtra moc tym pruzkom z lekarne….

autor
21. júl 2023

@riskoh Ako sa prosím ta volajú tie prúžky? Sme v zahraničí, kde ani reč neviem, nech si to skúsim vyhľadať.
Ešte aj tie tmavé fľaky, čo čítam ako priznak mával nedávno. Myslela som, že zo slnka.
Keď si spomínam, keď mal 2 roky mi raz skolaboval a skončil v nemocnici. 2 dni mu robili vyšetrenia a nič nenašli. Myslela som, že asi zlý pitný režim alebo čo, doteraz si to neviem vysvetliť

laurikalalinka
21. júl 2023

Človek nemusi preháňať s cukrom,aby mal diabetes,zimnica,triaška sú príznakom náhleho poklesu cukru v krvi...

autor
21. júl 2023

@laurikalalinka tak jasne, že ma nízky cukor, keď tak dlho nič nejedol. Ten zvyšok beriem od pani, čo mi poradila vyššie a snažím sa teda o tom práve niečo citat a pochopiť, prečo DM vzniká. Tiež to nemáme v rodine a myslela som, že je to civilizačná choroba

riskoh
21. júl 2023

Ketonove pruzky na moc

tundra
21. júl 2023

DM typ 1 je porucha imunitneho systemu.Imunny system napadne vlastne bunky na pankraci,ktore produkuju inzulin.Ked ich znicia viac ako polovicu,zacinaju sa prejavovat priznaky.Unava,caste pitie tekutin a mocenie.Cukor prijaty do tela nedokazu bunky spracovat na energiu,preto sa ho telo snazi vylucit mocom a dychanim.Ked zacne dieta intenzivne kratko a rychlo vydychovat,hodnota cukru v krvi je velmi vysoka a nezostava vela casu na reakciu.Postihnuty kratko na to upada do bezvedomia.Pokial nedojde k rychlej prvej pomoci moze dojst k trvalemu poskodeniu vnutornych organov.

1fifinka1
22. júl 2023

Mne veľa krát vravela lekárka, že acetonovy zápach je aj keď je dieťa dehydrovane, pripadne malo jedla, ako píšeš. Upokoj sa, mal by určite aj iné príznaky. Mne lekárka povedala, že v prvom rade dieťa výrazne schudne. Ale ak máš pochybnosti určite navštív lekára.

autor
22. júl 2023

@1fifinka1 boil sme u lekára a ma zapálene hrdlo. Crp 20, takže mi dali ATB, ak teploty budú pretrvávať. Cukor mal 3,9 ako prišiel, ale potom tam už jedol a dostal sa na 8,9. Aj veľa pil a pustili nás domov potom ako sa vycikal. Ten dych hneď prešiel, keď sa najedol a napil.

1fifinka1
22. júl 2023

Bude dobre.

riskoh
22. júl 2023

Super,….

autor
22. júl 2023

Hej, som naozaj rada. Vďaka za odpovede