Tetánia u 14-ročného
Ahojte, po všetkých problémoch ( škola, Covid, porucha sluchu).....nechcem to tu rozpisovať, tak idem rovno k veci, diagnostikovali synovi tetániu 😣, keď je v strese má pocit nedostatočnosti vzduchu, nemôže sa zhlboka nadýchnuť a s tým potom spojený nekonfort, strach stres, tŕpnutie rúk, veľmi by som mu chcela pomôcť, veľa sa rozprávame, bláznime, chodíme von, kde chce, len aby sa uvoľnil, doma sa mi to celkom darí, sú lepšie a horšie dní, ale v škole sa veľmi trápi, školu sme riešili už od Covidu, kedy sa nosili rúška a on má poruchu sluchu, začali sme chodiť k psychologičke a riešime aj psychiatričku a toho sa veľmi bojím, nechcela by som aby bral v 14 rokoch antidepresíva,😔 momentálne berie Magne B6 a Guajacuran na radu psychologičky, neviete mi poradiť, čo by sme mohli ešte urobiť? Nemá niekto skúsenosť, prírodnú liečbu alebo nejakú alternatívu, čo Vám pomohlo, budem vďačná za každú jednu radu.
Ja mám na tetaniu uživam
šumivý magnosolv-horčik nekúpiš to na voľný predaj len na recept mňe toto pomáha rozpušťa sa ako šumienka do vody sačok v prášku sa rozpusti vo vode a potom to vypije. Mám 1 sáčok na deň.
Dal mi to neurolog ked mi diagnostikovali tetaniu.

ja som v tom veku bola 9 mesiacov na Grandaxine. takze ziadna hroza, ak by aj on nieco dostal. som velky streser, stredna bola pre mna ako tetanika narocna, lebo to bol bilingvalny gympel. tiez som brala magne b6, ale hadam 8tabletiek denne. teraz v dospelosti som kbjavila ashwagandhu, ktora pomaha so stresom - preukazatelne, kedze mi robili opakovane krvne testy na kortizol (stresovy hormon). cim menej stresu, tym menej prejavov tetanie u mna