Tipy na ochranu dieťaťa pred prechladnutím z lietadla
Ahojte, nejake tipy ako neprechladnut v lietadle? Chceme ist prvykrat lietadlom so synom 2h let, lenze ma slabsiu imunitu pretoze je casto chory. Vela ludi ma odradza od letu, ze tam urcite ochorie. Mate skusenost, ako tomu predist? Pripadne ochoreli ste tam vy alebo deti?
Z rodiny ešte nikto neprechladol z lietadla, lietame niekoľko krat do roka, letela som už aj s ročným dieťaťom a nie 2 hodiny ale 10. Ak mu vadí studený vzduch, zavri mu fukár nad sedačkou, alebo otoč fukár tak, aby naňho nefúkal.
@anonym_autor Minuly rok sme boli po dovolenke chori,ci to bolo z letu,neviem povedat. No ja si davam mikinu s kapucnou a na nohy ponozky. Nad sedadlom si vies regulovat a bud otocis alebo vypnes ventilator.
mna chyti z klimy aj ked som desat minut v jednote, kde je vypeckovana klima. So synom ak neochorieme v lietadle, tak nasledne v transfere do hotela. Co uz. U nas je to vzdy na antibiotika a naposledy ucet 4800€ ach. Rada si precitam ucinne rady
mna chyti z klimy aj ked som desat minut v jednote, kde je vypeckovana klima. So synom ak neochorieme v lietadle, tak nasledne v transfere do hotela. Co uz. U nas je to vzdy na antibiotika a naposledy ucet 4800€ ach. Rada si precitam ucinne rady
@lija22 účinná rada neexistuje, keďže ste očividne precitliveli. Možno otužovanie?
Chodievam v zime do Karibiku, vonku -20, na letisko idem v capri nohaviciach, tričku, plátenky, tenký sveter, tak sedím aj v lietadle. Priletíme do +30, odvezieme sa v klimatizovanom autobuse, pohybujeme sa v klimatizovaných priestoroch, spíme na izbe so zapnutou klímou a domov sa vrátime po týždni zase do -20 (alebo aj -30 ) a fungujeme ďalej.
V lete ide klíma úplne všade, ešte sa mi nestalo, žeby som z toho ochorela, to by som musela byť chorá stále, lebo klima mi ide v aute, v práci, v obchodoch, reštauráciách…. keď mrzneš v klimatizovaných priestoroch tak nos so sebou sveter.
neochoreli, dost ludi islo chorych naspat, ked mas obavy kludne si dajte respirator
Celé “prechladnutie z lietadla” je kardinálna blbosť, podobne ako prechladnutia z klímy apod. Je tam veľká koncentrácia ľudí v malom priestore, patogény lietajú všade naokolo, proste človek niečo schytá. Ešte viac zbožňujem, keď začnú tvrdiť, že neboj, nenakazíš sa, ja to mám z klímy 🙈
Autorka, jednoducho posilňovať imunitu. Otužovanie je super, ako píše sisaka vyššie, pred dovolenkou by som nasadila aj nejaké vitamíny a prípravky na imunitu deťom aj tebe… my si dávame ArkoDefenses, rybi olej, veľa veľa zeleniny, ovocia.
Ak má syn problémy s imunitou, tak mu daj do cesty rúško, alebo lepšie, respirátor
Este som nikdy neochorela z lietadla. Ak budete chori tak nakazenim od inych ludi hocikde a nebude to lietadlom
@anonym_autor dlhé oblečenie, mikina s kapucňou, tenká čiapka, rukavice, netreba sa hanbiť... Mam v zálohe aj rusko a keď vidim v blízkosti nejakého chrchliaka hneď nasadzujem...
Keď sme išli na Kubu ,alebo Egypt,Tunis nič mi nebolo ,ale posledná dovolenka Dominikánska republika už keď som vystúpila som vedela,že je zle ten studený vzduch dýchať celú cestu a potom 30 stupňov a to chodíme december takže vždy dobre oblečený pod tým krátke veci aby sme to mohli vyzliecť,ale ľutovala som ,že nemám rúško aby som to studené nedýchala
Este som nikdy neochorela z lietadla. Ak budete chori tak nakazenim od inych ludi hocikde a nebude to lietadlom
@bg92 preco by si nemohla pchoriet z lietadla , moj oco teraz prvy krat ochorel, zjavne v lietadle. Nebolo to vazne ale zachripil ze nemohol hovorit
@anonym_autor aj moja dcera prisla teraz prechladnuta z lietadla, hovorila, ze tam bola strasna zima a to lieta dost casto. Oblecena bola dobre, tazko ovplyvnis nastavenie klimy v lietadle. Asi by som syna dobre obliekla, kapucnu na hlavu, mozno deku.
@anonym_autor neprechladne z letu, ak ho dobre oblecies, ale z mnozstva lydi, ktorych stretne a ktori mu odovzdaju svoju davku virusov. Skusenost
Do lietadla sa obliekam nie podla toho ake je pocasie v destinacie - prakticky vzdy idem dlhe nohavice a ak mam kratky rukav tak bravam nejaku mikinu. Pre deti som vzdy bravala deku alebo plachtu a tiez nejaky svetrik/bundu. Ochoriet neochoreli ani ked som lietala s dojcatom.
@anonym_autor z pocutia este satka na krk. A ta mikina s kapucnou je dobry napad. Viem, ze aj ruska davaju. Ja nelietam s detmi, kvoli ich imuno porucham. Nikdy neviem koho stretnem v lietadle a na letisku… A ano vela znamych ochorelo v lietadle. Vacsinou hrdlo, usi, zapal oci.
ja vždy dlhé nohavice, ponožky, tenká šatka na krk, bolerko či svetrík… aj kapuca je fajn… štuple do uší (alebo slúchadlá)…
vzduch v lietadle sa dezinfikuje, cize od inych v lietadle sa asi moc neochorie.
Je to ozaj klimou, pretoze su ludia, ktori reaguju na zmenu takymto spôsobom. Su typy ludi, co im staci mat studene nohy a prechladnu (napr. môj muz ak ma studene nohy do par minut nastupuju crevne problemy) , a ja ked som v zime - odnesu si to bolesti klbov.
Von je 35 C a v lietadle ked to zrazia, tak mozno 20 a ten rozdiel je citelny.
@anonym_autor ponozky, dlhe nohavice, mikina s kapucnou a hlavne zakryt krcnu chrbticu. ta je na prechladnutie najcitlivejsia. Ja si nosim aj tenky sal a mam ho previazany okolo krku a prehodim kapucu. A vypnut fukanie nad hlavami.
jasne že sa dá z klímy ochorieť, doma ani v robote ma nikto nenakazí a keď to mám zapnuté, tak mám podtlak v hlave a chytí mi to hrdlo a dutiny keď to mám dlho…
Cely rok nie som chora, absolutne nie som precitlivela a ani nebyvam z lietania chora a to lietam sluzobne relativne casto ale teda teraz cestou do Turecka v lietadle bola taka kosa a v transferi este vacsia, ze som pol dovolenky soplila a zachripla som. Muz mal mikinu, kapucnu, dieta to iste a nic im nebolo.
Cize za mna naozaj radsej sa lepsie obliect. Radsej sa vyzliekat ako klepat zimou (mne bola totalna zima).
V lietadle je teplo az moc. Vezmes mikinu ak by bolo treba.
2h uplne kratky let. Nech nanho nefuka klima a ked tak mu daj rusko ked neveris kvalite vzduchu v lietadle.
A mikina s kapucnou je dopbry tip
2h uplne kratky let. Nech nanho nefuka klima a ked tak mu daj rusko ked neveris kvalite vzduchu v lietadle.
@domiklik to hádam nemyslíš vážne s tými rukavicami a čiapkou 🤦♀️v lietadle býva normálna izbová teplota, udržujú ju medzi 21-24.
Nanajvýš by som dieťaťu zobrala nejakú dečku, nie ho naobliekať ako keď je von 5 stupňov.
@vanilkovazmrzka rúško zdravému dvojročnému dieťaťu? 🤯
@1ryba lenže prechladnutie nie je zo zimy ale z baktérií, vírusov a keďže v lietadle je aj 150 ľudí v malom priestore, vyššia šanca ochorieť. A to že budeš nababusena ti nepomoze
@domiklik to hádam nemyslíš vážne s tými rukavicami a čiapkou 🤦♀️v lietadle býva normálna izbová teplota, udržujú ju medzi 21-24.
Nanajvýš by som dieťaťu zobrala nejakú dečku, nie ho naobliekať ako keď je von 5 stupňov.
@vanilkovazmrzka rúško zdravému dvojročnému dieťaťu? 🤯
@sisaka ved keď je niekomu zima, nech sa oblečie, nechápem, co sa nad tým zamýslas 😃 a áno, niektorým ľuďom býva zima na ruky - dajú si rukavice, iným na nohy - dajú si ponožky. Keď na mňa celý čas fúka, dám si kapucnu, sal, vatu do uší, lebo viem co to na druhý deň som mnou urobí.
Minulý rok bol manžel na služobke, vrátil sa z lietadla kvalitne nachcípaný a chytila som to aj ja, následne sme cca o dva a pol týždňa išli lietadlom obaja a dali sme si pre istotu respiratory 🤷🏻♀️ takže kľudne to vyriešite aj vy tak, nikto sa nebude pohorsovat, bežná vec
@sisaka ved keď je niekomu zima, nech sa oblečie, nechápem, co sa nad tým zamýslas 😃 a áno, niektorým ľuďom býva zima na ruky - dajú si rukavice, iným na nohy - dajú si ponožky. Keď na mňa celý čas fúka, dám si kapucnu, sal, vatu do uší, lebo viem co to na druhý deň som mnou urobí.
@domiklik očividne so Slovákmi v lietadle necestujem. Ešte som nevidela nikoho dávať si v lietadle čiapku a rukavice. Keď na mňa fúka a neželám si to, tak zavriem fukár a zdá sa že to pochopilo viacero ľudí, lebo ani na dlhých trasách nevidím ľudí omotaných šálmi s čiapkami a rukavicami.

@anonym_autor Obuj mu tenisky, dlhe nohavice a vezmi aj bundu. V lietadle ide dost klima.