icon

Trakčná skúška trojmesačného bábätka

17. jún 2021

Dnes som skusila trakcnu skusku nasho o par dni 3 mesacneho babatka. Tu skusku, kde babatko lezi, a dvihne sa za rucky do polosedu. V 3 mesici malo babatko drzat hlavku a aj nozky hore pri tejto trakcnej skuske. No nase babatko sice drzi hlavku, ale nohami sa opre o podlozku. V podstate to vyzera, ako keby sme dvihali za ruky dospelu osobu, a ta dospela osoba drzi nohy na posteli. Len nase babatko nema nozky rovno, ale mierne skrcene nakolko ma plienku. Co to znamena, ze nedviha pri tejto skuske nohy? Inak na brusku vydrzi drzat hlavku aj 3 minuty vkuse, a nohy dviha stale ked je hote.

autor
17. jún 2021

ked je hore

pracujucazienka
17. jún 2021

Poradím ti..nerob trakčnú skúšku..tu z nejakého dôvodu predsa robí len pediater nakoľko vie následne vyhodnotiť ci ju dieťa robí správne ..mozes mu viacej ublížiť ako pomôcť

autor
17. jún 2021

@pracujucazienka jeden krat som to skusila, a jeden krat urcite neublizilo

sofiella
17. jún 2021

Mna obvodná lekárka rázne upozornila, aby som to doma ani náhodou neskúšala!
Dovolím si byť trošku nepríjemná, ale niektoré mamičky to uz fakt preháňate. Hľadáte deťom diagnózy uz pomaly od embria.
A tie deti, ktore majú naozaj problém, tak to rodic nechce vidieť pomaly do dospelosti
Vies ako ti ten čas s bábätkom ubehne??? A ty zistíš , že si miesto toho, aby si si ho užívala, robila si s nim testy a diagnostikovala ho.

zuzuliennka1
17. jún 2021

a naco to skusas, ked nie si lekar a teda to ani nevies vyhodnotit??🤦🏼‍♀️ neznamena to nic, lebo ty to doma s dietatom zbytocne robit nemas, ked tak to ries s pediatrickou

pracujucazienka
17. jún 2021

Tak to proste nerob keď to nevieš vyhodnotiť niesi studovana..príde mi to ako nemám problém vyrobím si ..a áno aj jeden krát môže ublížiť

kacena4
17. jún 2021

presne ako pisu vyssie ak poznas googla vies si o tom aj nieco precitat... https://feesio.sk/trakcna-skuska-alebo-co-nerob...