Trvalé bolesti žalúdka u 13-ročnej dcéry. Čo robiť?
Ahojte mamičky, prosím o radu. Presne dnes je mesiac čo u 13 ročnej dcéry začali bolesti žalúdka. Začalo to v strede a postupne sa to ťahalo na ľavú stranu . Navštívili sme pediatričku ktorá dala jej Nolpazu. Pár dní to pomáhalo, bolesti zmizli. Teraz bolesť je po každom jedle, niekedy aj ráno hneď ako sa zobudi. Veľa sa jej grgá. A začalo ju bolieť aj chrbat . Taktiež na ľavej strane. Už som bezradna.
To vas neposlala na gastro? Tak sa objednaj sama, mesacne bolesti by som urcite nenechala len tak, treba poriadne vysetrit.
@pribinak Zatiaľ nie. Zajtra ráno ideme naspäť.
@petulienka01 určite odbery, vyšetrenie stolice, krv, sono, to jenuplne základ
To vas neposlala na gastro? Tak sa objednaj sama, mesacne bolesti by som urcite nenechala len tak, treba poriadne vysetrit.
@anonym_6b7a29 Gastro som začala sama riešiť. Máme termin o mesiac.
@petulienka01 Môže sa jednať o zápal žalúdka. Syn mal tiež v pubertálnom veku. No, ale on vtedy skončil na chirurgii. Mal to zo stresov a zjedol veľa citrusov u otca, ktoré nemal jesť vôbec a tak to dopadlo potom.
Určite by som do času kým sa dostanete k lekárom, zaradila šetriacu stravu a repík, ráno a večer pred jedlom. Je protizápalový.
Môže mať helicobactera, s tým spojený zápal alebo intoleranciu. Pokiaľ sa dostanete k odborníkovi, nech je na diéte, žiadne sladkosti, vyprážané jedla, korenisté, kecupove(rajčinove), snacky, majonézy, surová zelenina atd
Ja som pri bolestiach jedla kuracie, morcacie mäso, len varené alebo dusené, dusenú zeleninu, zeleninové a masové vyvary, banány, jablka, trocha pečiva s vajíčkom alebo nejakou domácou pomazankou, veľa tekutín. Schudla som 5 kg
@anonym_6b7a29 Gastro som začala sama riešiť. Máme termin o mesiac.
@petulienka01 bolesti môže mať z kŕčov v žalúdku preto jej netrávi a grgá. Keď dobre netrávi nevstrebávajú sa ani minerály a vitamíny do tela z toho môže bolieť chrbtica...
Skúste nasadiť magnézium citrát a kamilkový čaj na uvoľnenie kŕčov v žalúdku a stuhnutého svalstva chrbtice...
Uvidíte čo ukáže gastro vyšetrenie, nejaký nález - zápal, alebo sa potvrdia úzkosti. Treba sa vyhýbať sladkému a dopĺňať elektrolyty.
Môže mať helicobactera, s tým spojený zápal alebo intoleranciu. Pokiaľ sa dostanete k odborníkovi, nech je na diéte, žiadne sladkosti, vyprážané jedla, korenisté, kecupove(rajčinove), snacky, majonézy, surová zelenina atd
Ja som pri bolestiach jedla kuracie, morcacie mäso, len varené alebo dusené, dusenú zeleninu, zeleninové a masové vyvary, banány, jablka, trocha pečiva s vajíčkom alebo nejakou domácou pomazankou, veľa tekutín. Schudla som 5 kg
@anonym_276e4a ja by som tiez povedala, ze to moze byt helicobacter. V lekarni predavaju testy zo stolice, vyskusala by som to.
Tiez som mala podobne priznaky v 16 a helicobacter to bol. Urob jej aspon zatial ten test z lekarne.

Nemá v škole šikanu?