Tvrdá hrča na hlave u 14-ročného syna
Prosím o skúsenosť.
V novembri som náhodne synovi našla vzadu na hlave tvrdú hrču ako kosť. Je akoby v línii uši, tesne v strede hlavy. Je veľká asi 1cm. Tvrdá a nehýbe sa. Je na lebke. Strašne som sa zľakla. Syn tvrdil, že ju tam na už dlhšie a myslel si, že to je normálne. Hneď sme naklusali k doktorovi, dr sa netvárili nijako, poslala ho na sono. Boli sme na sono a dr povedala, že to je osteom. Je sa niekde udrel a ako sa to hojilo, zvapenatelo to. Že to nie je vážne a keď mu to nevadí, nič s tým netreba. Vraj keby to rástlo, tak potom rtg a by mu to vyrezali. Lenže ja vôbec neviem že by sa niekde udrel, ani on? Tiež som našla, že pri diagnostikovaní osteomu by mal byt robený rtg, nie sono. Hrabe mi z toho. Nerastie to, teda od toho novembra to je rovnaké ale mne to stále vŕta v hlave. Bojím sa, aby to nebola daka rakovina. Na sone bol so synom muž, takze ani neviem ako sa dr tvárila ale vraj ich ubezpečila, že je to ok. Mal niekto takúto skúsenosť? Resp. ma niekto na hlave takéto hrče? Riešili by ste to ďalej? 😭
@koniarova veď presne, úplne mi z toho hrabe :( akože mám aj fotku z toho sona ale zožiera ma to
Tak si choď dať spraviť názor inému dr.
Prosím tá, hlavne aby z toho nehrabalo synovi. Nevystras ho.
Skús sa kontrolovať
Nestresuj sa, mám to od detstva, v 12tich mi to vyoperovali a znovu mi to narástlo.
Starkému to tiež vybrali, mal to na čele.
Vies co Ti dr povedal a co si napisala? ...ze je to osteom, zvapenateny vyrastok od hojenia..buchnut sa mohol davno...nezvapenatie take nieco za mesiac, kludne to moze mat roky. Viac kostneho tkaniva sa tam naukladalo.
Rakovina to urcite nemoze byt, nestresuj seba ani syna.
Ked sa Ti to nezda, chod za inym dr.
mam to iste cca od 12 rokov, presne na tom istom mieste. tiez som presla vysetreniami ked sa to zistilo,no mam uz 31🙂
nic nehrozi, je to kostny vyrastok
@garciaba a nespomínas si, či si sa udrela? Resp. Z ničoho nič bola hrča?

Ja som stresák. 😂😂Nemala by som kľud, pokiaľ by aj RTG a názor druhého dr. nebol.