icon

Účinné riešenia pre zapálené vredy u tínedžera

1. nov 2025

Ahojte poraďte niečo účinné na zapálené hnisavé vredy na chrbte u 14 r syna. Akné má aj na tvári ale nie tak ako celý chrbát zapálený. Odkedy je v puberte to tak má a stále horšie. V lete celkom fajn voda a slnko to vždy trochu stiahnu. Už ma samé jazvy na pokožke. Ak máte skúsenosť čo pomohlo vám alebo deťom , sem s radami. Dik

kacena4
1. nov 2025

dermatolog? lieky na zapal?

pribinak
1. nov 2025

Rada? Smer kožné.

sissy27
1. nov 2025

@anonym_autor jedina rada - ambulancia kozneho lekara. Nech spravi stery a podla toho stanovi liecbu.

doriiis
1. nov 2025

Jednoznačne kožný lekár. Nasadí lieky

anonym_7acda3
1. nov 2025

Vysadiť cukor a kožný

really8
1. nov 2025

@anonym_autor ma riadne bavlnene tricka? Skontrolujte intolerancie

anonym_14f9cd
1. nov 2025

Žihlovovy čaj, obyčajny Pytiol a Cerave gel na umyvanie na akne...koznej som sa nachodila aj s bratom nikdy mi nepomohla a to som skušala všetko.

moonlight1210
1. nov 2025

Pripravky s obsahom salicylovej kyseliny (aspon 2%) vedia pomoct. Ale najprv vyskusat na kusku koze na chrbte, potriet a 48 hodin pockat, aby sa ukazala pripadna alergia, alebo vysusanie pokozky.
Zvycajne ale nebyva.

Nenosit ziadne oblecenie s obsahom umelych vlakien (len bavlnu, max. viskozu a lan).

Tak isto zmenit aj vlasovu kozmeniku (uz len pri takom umyvani vlasov tecie voda zo sampona dole chrbtom. Aj to moze kozu drazdit.).

A obmedzit korenene veci, slane drobnosti z obchodu, cukor (aj med), umele sladidla, sladke vody, energetaky, ak nahodou pije. Cokoladu, mlieko.
Teraz cez vianoce aj kolace s maslovymi plnkami.
Aspon na nejaku dobu. Ci sa ukaze zlepsenie. Ak ano, tak sa potom k tym potravinam vratit, ale postupne po jednej. Ci sa to zas zhorsi, aby ste ich identifikovali.
(Inak ak vydrzi bez cukrovych veci mesiac-dva, vyrazne sa mu na ne znizi chut a ich potreba. Dokonca mu sladke veci mozu chutit menej, aj ked ich bude moct zas jest. Cukor je o zvyku. Cokolada detto. Ked som si ich zakazala, tak prvy mesiac bol strasny boj vydrzat. Teraz ich uz nemusim. Nemam na ne ani chut.)

Aj ked najviac za tym mozu byt hlavne hormonalne zmeny, aj taketo vedlajsie veci vedia stav este viac zhorsovat.