icon

Účinnosť Unifloxu a výteru pri liečbe soplíkov

pataja
28. sep 2025

Ahojte, pediater mi bez vyteru (ordinuje cez msil zvacsa) predpísal pre dcéru uniflox do nosa. Po tyzdni užívania je ale sopeľ stale veľmi hustý, občas žltý, číry. Nekasle, no stále je veľmi zahlienena. Dávam trifed zlty tiež už týždeň, morskú vody a nasivin. Nemal by už ten sopeľ ustupovať? Stále striekam morskú vodu ale stále ma veľa sopľu a keď spi neda sa jej dýchať cez nos, len cez usta, chrape. Zvlhčujem vzduch, ale nepomáha to.
Je pravda, že vyter z nosa sa nedá robiť po tydzni užívania lokálnych atl. ako je pamykon ci uniflox, lebo by sa neukazala pripadna bakteria v nose?

marianarem
28. sep 2025

@pataja Ak by tam bola bakteria rezistentna voci Unifloxu, tak ta by sa ukazala. Ale je iste, ze je to vobec bakterialne? Ako dlho to ma? Husty zlty sopel moze byt aj viroza.

pataja
autor
28. sep 2025
@marianarem

@pataja Ak by tam bola bakteria rezistentna voci Unifloxu, tak ta by sa ukazala. Ale je iste, ze je to vobec bakterialne? Ako dlho to ma? Husty zlty sopel moze byt aj viroza.

@marianarem už je chorá 10 dní a sopeľ stale zatiaľ veľmi hustý

marianarem
28. sep 2025
@pataja

@marianarem už je chorá 10 dní a sopeľ stale zatiaľ veľmi hustý

@pataja To este kludne moze byt viroza, moj maval zo zaciatku sople minimalne 2 tyzdne a huste, mne sa tiez uz stalo, ze 3 tyzdne huste zlte sople a vyter negativny.