icon

Účinnosť žltého Trifedu u detí

elalala
21. mar 2025

Ahojte, nenašla som v starších diskusiách, tak sa skúsim opýtať tu. Po akom čase vám zabral žltý trifed? Dcéra 1,5r ho dostala, tretí týždeň sa nevieme dostať zo soplov. Berie 3x denne, dnes je druhý deň a zatiaľ nevidím zlepšenie. Za ako dlho vám prosím zabral poprípade v kombinácii s pamyconom?

lucia13022023
21. mar 2025

Tri dni cca

anna777115
21. mar 2025

Takýto sirup nepatrí malému dieťaťu, obsahuje pseudoefedrín, mne z neho išlo vytrhnúť srdce, myslela som, že idem dostať infarkt. Dcéra, mala z neho halucinácie, bola úplne dezorientovaná. Ja, tomu naozaj nechápem, že lieky ako Paralen grip, alebo nurofen Rapid, ktoré obsahujú pseudoefedrín sú zakázané pre deti do 15 rokov. No a rovnaká psychotropné látka sa predpisuje batoľatám, ako na bežiacom páse.

patka06
21. mar 2025

Neviem či zaberá na sople, dcéra ho mala na suchý kašeľ a viditeľne zabral na druhý deň. nemala žiadne vedľajšie účinky

elalala
autor
21. mar 2025

@anna777115 ďakujem, ja som sa nepýtala na posúdenie adekvátnosti liečby, ale na skúsenosť s ňou.

elalala
autor
21. mar 2025

@patka06 mojej malej stále zabral sinupret, ale teraz sa tej zadnej nádchy nevieme zbaviť.

anna777115
21. mar 2025

@elalala Odporúčam, kúpiť inhalator a inhalovat Vincentku. Toto jediné nás zachránilo, v období soplov. Tá soľ obsiahnutá vo vincentka budú riedit a rozpustiť aj husté hlieny. Zakaždým po inhalacii, treba odsávať. Na noc kvapky do nosa, alebo nejaké antihistaminikum, nám zaberal ditiaden.

elalala
autor
21. mar 2025

@anna777115 áno, inhalujeme vincentku 3x denne...mne sa to už nezdá na obyčajnú nádchu, ale výsledky z výteru nosa budú až v pondelok, tak uvidíme... tiež inhalovania vždy zabralo

renatka100
21. mar 2025

@elalala trifed nam nikdy na zadnu nadchu nezabral, ale pamycon zaberie na vsetko v nose a usiach 😏

slavomira236
21. mar 2025

@elalala u nas trifed na nocny kasel zabera najlepsie. A ze je aj na odpuch sliznic

elalala
autor
21. mar 2025

@slavomira236 a za aký čas si videla zlepšenie prosím?

slavomira236
21. mar 2025

@elalala na nocny kasel im zabera prakticky hned nekaslu po nom v noci..