Ulcerózna kolitída u 9 ročného dieťaťa
Ahojte... viete niekto poradiť prírodnú liečbu na ulceroloznu kolitidu u 9 ročného dieťaťa? Ďakujem pekne za odpoveď.
@juliana255 na fb je skupina crohnova choroba a ulcerozna kolitida
Ulc. kolitídu mám ja, aj syn, žiaľ, ak sa cíti zle, pomôže len správne nastavená liečba. My sme skúšali rôzne probiotiká, ale synovi pomohli možno 1%, tiež Iberogast, ale tiež žiadna sláva ☹
@juliana255 Na ulceroznu kolitidu je vhodny Mutaflor, ten vam pediater alebo gastro nepredpisal?
sestre pomaha strava bez masa, mliecnych vyrobkov, muky a cukru.., alebo teda strava co najblizsie "veganskej", lenze vzdy ked sa jej polepsi, tak dietu porusi a zase je kde bola..
@zuzka251 nie nepredpisal. Zatiaľ máme pentasu a atb
@juliana255 môžem sa opýtať aké mal syn príznaky, a ako mu ju diagnostikovali? Ďakujem
@anies10 mne diagnostikovali UC keď som mala 14... Hnačky, krv v stolici, teplota, zvracanie, úbytok na hmotnosti
@anies10 nebolelo ho nič, začalo to hnačkou a krv v stolici... Iné príznaky nemal.
@zuzka1117 nie, neskúšali. Skúšali sme symprove, ale žiadny efekt, teraz máme probiofix inum. Začal užívať zelené potraviny, jačmeň a chlorellu, no uvidíme. Nemal by jesť nič mliečne, má mať bezzvyskovu diétu
@juliana255 Ako sa má syn, už mu je lepšie? Pentása mu pomohla?
@elenka74 ahoj, áno je to oveľa lepšie. Kebyže poctivo dietoval, bolo by fajn. Keď popapa kedeco, je to horšie. Hlien v stolici je a krv už takmer nie. Ešte uvažujem o tibi kefire.
@juliana255 To je super, že mu je lepšie.
@juliana255 Dobrý deň, rada by som sa spýtala, ako sa má Váš syn? Môjmu (v októbri bude mať 9) tiež diagnostikovali ulceróznu kolitídu, pred týždňom ho prepustili z nemocnice. Má nasadenú liečbu prednison a pentasu. Ja sa s tým ešte stále neviem vyrovnať , tak zisťujem, ako toto ochorenie zvládajú deti, keďže informácií je málo. Ďakujem veľmi pekne.
@juliana255 Ja vám síce neviem poradiť, ale môj otec sa 30 rokov trápi s ulceroznou kolitidou. Držím Vám palce ♥️♥️♥️♥️
@tajanocka
môžem vás poprosiť o pár tipov hlavne na stravu, resp. kombinácie, ktoré máte overené v akútnej fáze?
chcem pomôcť kamarátke - jej 9r dcérke...čerstvo diagnostikované...
a ešte náhodou, či nemáte tip, kde by sme zohnali knihu:
Crohnova choroba a ulcerózna kolitída u detí a adolescentov
MUDr.Iveta Čierna
vďaka ❤

Personalizované probiotika