Ulcerózna kolitída u 9 ročného dieťaťa
Ahojte... viete niekto poradiť prírodnú liečbu na ulceroloznu kolitidu u 9 ročného dieťaťa? Ďakujem pekne za odpoveď.
Ulc. kolitídu mám ja, aj syn, žiaľ, ak sa cíti zle, pomôže len správne nastavená liečba. My sme skúšali rôzne probiotiká, ale synovi pomohli možno 1%, tiež Iberogast, ale tiež žiadna sláva ☹
@juliana255 Na ulceroznu kolitidu je vhodny Mutaflor, ten vam pediater alebo gastro nepredpisal?
sestre pomaha strava bez masa, mliecnych vyrobkov, muky a cukru.., alebo teda strava co najblizsie "veganskej", lenze vzdy ked sa jej polepsi, tak dietu porusi a zase je kde bola..
@juliana255 môžem sa opýtať aké mal syn príznaky, a ako mu ju diagnostikovali? Ďakujem
@anies10 mne diagnostikovali UC keď som mala 14... Hnačky, krv v stolici, teplota, zvracanie, úbytok na hmotnosti
@anies10 nebolelo ho nič, začalo to hnačkou a krv v stolici... Iné príznaky nemal.
@zuzka1117 nie, neskúšali. Skúšali sme symprove, ale žiadny efekt, teraz máme probiofix inum. Začal užívať zelené potraviny, jačmeň a chlorellu, no uvidíme. Nemal by jesť nič mliečne, má mať bezzvyskovu diétu
@elenka74 ahoj, áno je to oveľa lepšie. Kebyže poctivo dietoval, bolo by fajn. Keď popapa kedeco, je to horšie. Hlien v stolici je a krv už takmer nie. Ešte uvažujem o tibi kefire.
@juliana255 Dobrý deň, rada by som sa spýtala, ako sa má Váš syn? Môjmu (v októbri bude mať 9) tiež diagnostikovali ulceróznu kolitídu, pred týždňom ho prepustili z nemocnice. Má nasadenú liečbu prednison a pentasu. Ja sa s tým ešte stále neviem vyrovnať , tak zisťujem, ako toto ochorenie zvládajú deti, keďže informácií je málo. Ďakujem veľmi pekne.
@juliana255 Ja vám síce neviem poradiť, ale môj otec sa 30 rokov trápi s ulceroznou kolitidou. Držím Vám palce ♥️♥️♥️♥️
@tajanocka
môžem vás poprosiť o pár tipov hlavne na stravu, resp. kombinácie, ktoré máte overené v akútnej fáze?
chcem pomôcť kamarátke - jej 9r dcérke...čerstvo diagnostikované...
a ešte náhodou, či nemáte tip, kde by sme zohnali knihu:
Crohnova choroba a ulcerózna kolitída u detí a adolescentov
MUDr.Iveta Čierna
vďaka ❤

Personalizované probiotika