icon

Upchatý nos u bábätka

mikitilik29
4. apr 2023

Ženy radte. Ako na upchaty nos u 8 mesačnej dcéry. Cez deň je to ôk žiadne sople nič ale príde večer a čistý horor. Chudinka nevie dýchať. Cibuľa nezaberá, kvapky ani sprej nepomáha lebo pórom plače a je to ešte horšie. Odsavat nie je čo. Už začínam byť zúfalá. Dala som teraz ku postieľke pre varenú vodu so soľou ale pochybujem ze pomôže.
Posledné dva dni zaspí večer len v kočíku po sedliacky, lebo vtedy vie dýchať 😏

nikol_ke
4. apr 2023

@mikitilik29 ma asi zadnu nadchu, poriadne predtriekaj morskou vodou po 5 minutach odsaj,je mozne ze budes aj 20 sekund odsavat a nepojde nic ale potom sa to spusti. Moj mal teraz zadnu nadchu tiez upchaty nos vecer hlavne a odsavala som aj 40 sekund lebo na zaciatku nic neslo az po chvili. Ale pomohla morsak sol preplachovat cez den aj 6x aj bez odsavania, no a sinupred ale ten po konzultacii s lekarom,ten rozpusta hlieny v dutinach.

zorkahorka
4. apr 2023

Daj pid hlavu vankus, zapni zvlhcovac. Určite daj fenistil. Neviem,ci moze do nosa aspon sanorin... pripadne pootvor okno, nevh ma cerstvy vzduch. Zvlhcis tym dutiny

konik123_
4. apr 2023

@mikitilik29 stretnúť morskú vodu 3x po sebe (dávala som medzi tým asi 2 min odstup). A potom kvapky do nosa -nasivin, otrivin. Teraz sme mali takýto problém a doktor nám toto poradil a pomáha 🙂

mikitilik29
autor
4. apr 2023

@zorkahorka mam podloženú postieľku. Vankúš je ďalší horor, lebo chce spat na bruchu. Fenistil sa môže dať takému bábätku? Nemám s tým skúsenosti. Ci sa mám poradiť zajtra ohľadne fenistilu s lekárom?

hanaxxx
4. apr 2023

Mojmu pomohlo inhalovanie vincentky. Pri otvorenom okne by som ju nenechavala, je prilis zima a vzduch von je teraz praveze suchy, ale vetrat urcite treba, ale radsej narazovo. Moj sa trapil 5 tyzdnov s nadchou, nic sa mi nedalo odsat, ani po pouziti morskej vody, ani po sinuprete, nakoniec zabrali tie inhalacie.

zorkahorka
4. apr 2023

@mikitilik29 fenistil urcite moze a pomôže. Davkuje sa podla kg. Ak mas podlozenu postielku, tak ok. To okno som, samozrejme, myslela otvoriť na chvilu