Útekajúce oči u dvojročného dieťaťa
Ahojte, akurát šiel priateľ z malým ku obvodnej dr. s tým ze mu utekajú oči samozrejme ona kázala mali ste to niekto ?
Aspoň nejaký postup ktorý nasledoval strašné stresy mam z toho ze by musel mať okuliare lebo je neskutočný živel q pochybujem ze by si ich nechal na očiach 🙈🙈🙈
@veronikanagyova40 Mna by skôr strašil ten zdravotný stav dieťaťa ako hlúpe okuliare…
@katarinaba samozrejme som rada ze sme si to všimli z priateľom a ze sa to podchyti čím skôr. No a dúfam ozaj ze si na to zvykne ako hovoríte ak dôjde na to ze tie okuliare budú potrebné 🙂Som fakt zvedavá z akým záverom prídu. Máme to žiaľ z očami v rodine.
@kristinka92 myslíte že nie? Najradšej by som bola keby ich nemusel mat keďže viem aké to je mať okuliare od mala. Hlavne som chcela vedieť aké bývajú postupy pri takto malých deťoch.
@veronikanagyova40
kúpte lacne a idealne dvoje, ked jedny zalozi/rozbije, nech mate náhradu. Bude si musieť zvyknúť a aj vy. Chápem co si ch Ela napísať. Mi by sme potrebovali pri tom našom lotosový tiez adi 4 kusy 😂 A este je aj tvrdohlavý ale zvykne si, neboj.
@veronikanagyova40 u nas nikto nema okuliare (ked nepocitam ozaj staru babku). On jediny a hned 7 dioptrie, uz sa okuliarov asi nikdy nezbavi. Ale urobili sme maximum, aby sa to nezhorsovalo. Od prveho dna nosi okuliare ako niekto nosi obrucku. Rano vstane, prve co berie do ruk su okuliare. Ide spat, posledne co odklada su okuliare. Proste je to sucast jeho zivota. Nerob z toho vedu, obzvlast, ked to mate v rodine. Navyse - ved zapadne. Hlavne, nech to nie je nic vazne, detom v tomto veku este vela krat zabiehaju ocka. Nech to uz dopadne akokolvek, bude krasny aj s "brilkami".
@svetlonos práve toho sa bojím lebo je viec na zemi ako na nohách tak budem dúfať v to ze sa to zmení 😀
@veronikanagyova40 ked dr. rozhodne, ze bude dobre, aby sa na to pozrel ocny lekar, tak pojdete k ocnemu. Klasicke vysetrenia, prisposobene detskemu pacientovi. Urobia vysetrenia, nasadia liecbu - okuliare, pripadne odporucia ocne cvicenia. Moj chodil a bolo to v podstate take kreslenie cez nejaky pristroj, cez ktory pozeral. Doma trebalo cvicit - pozeral na moj prst a bez pohnutia hlavy ho sledoval, ked som s nim hybala 8 smermi. Alebo dostal aj okulzor (snad som dobre napisala). Nosil cely den.
Dostane okuliarky, ako bolo spomenute, dobre je mat dvoje. Ci drahe alebo lacne, to je uz na vas. Moj mal jedny okuliare 6 rokov. Mal aj v zalohe druhe, no vobec ich nepotreboval. Zato teraz, ked ma takmer 10 sme behom roka boli v optike uz 3x. Raz vymena ramu, raz oprava tych bocnic a toho otvaracieho mechanizmu az nakoniec trebalo komplet nove okuliare.
@katarinaba super ďakujem Vám krásne. Toto som potrebovala vedieť 🫶
Na tom predsa nie je nic stresujuce. Ak dieta potrebuje okuliare, tak to jednoducho riesim a hotovo.
Môj nosi okuliare od 1 roka a teraz ideme na operaciu

Tak ked mu zabiehaju, asi je dobre, ze sa to riesi, nie? Co je na tom strasne stresujuce, ze bude mat okuliare? Ci je lepsie, ked ostane skulavy a nebodaj poloslepy?
Moj nosi okuliare tak cca od 3 rokov. Deti si rychlo zvyknu. Vela "chyb" sa da skorym nosenim okuliarov a cviceniami odstranit. Bud rada, ze sa dr. stara.
Ked dieta zisti, ze lepsie vidi, samo si bude okuliare pytat.