Už týždeň s teplotou nad 38
od minulého utorka má 2 ročná dcérka teploty nad 38..už 2 x sme boli na pohotovosti,crp negatívne,od soboty berie každých 8 hod atb.leárka dovolila čipky na každé 4 hod ak treba aby nedostala febrilné krče.máte niektorá podobnú skúsenosť??? ☹
@sanym žiadne iné príznaky nemá a dnes sme boli u našej lekárky..prečo dali na pohotovosti atb neviem,naša dr dnes povedala,že ich máme brať až do nedele..
@orchidea31 a vaša lekárka niečo zistila?
Mononukleoza?
@orchidea31 my sme mali tiez, popri tom kasel, crp nic a z vyterov zistili nakoniec pneumokoka.
Nejde jej nejaky zub?
@valentyne ona nemá kašel ani soplíky...stoličky sa jej tlačia 2 naraz ale neviem či by z toho mala teploty týždeň v kuse.
@sanym no ani nie..ani na pohotovosti ani u našej dr sa nič nezistilo.už som z toho zúfalá...ani papať nechce..vždy to využijem aj ja aj malá ked jej klesne teplota a začne jej trošku chutiť..inak papá málo. ☹
@orchidea31 a urobila malej aspoň nejaké odbery? 😕 Ak nie a do rána teplota neklesne, určite by som tam zajtra zašla znova a žiadala poriadne vyšetrenie. 😕 Keby horúčka trvala pár dní, mohlo by sa to ešte zvaliť napr. na šiestu chorobu alebo niečo podobné, ale týždeň s horúčkou je fakt dlho. Vyšetrila aspoň moč? Mohol by to byť aj zápal močových ciest, ten sa niekedy prejavuje len horúčkou, určite to netreba podceniť. Držím palce.
@orchidea31 asi su rozne pripady, moze a nemusi. Nasa mala tu teplotu az pri poslednej 5, inac nemala.
Alebo kludne viroza - kamoska mi vcera pisala,ze maly mal niekolko dni cez 39, nic ine,a ze atb hned zabrali... Takze je to velmi individualne...
drzte sa
dakujeme,tak ATB konečne zabrali,teploty sme sa zbavili.Dúfam,že už bude ok.ešte dobrať lieky do nedele. 😉
@orchidea31 ahoj, moja malá tiež teplotovala od štvrtka až do pondelka, noci boli dramatické, nasadili sme sumamed, zabral chvalabohu, sťažovala sa na bolesti brucha, tak možno to bol aj zápal močových ciest ale aj hrdlo mala zapálené. Výsledky moču a výterov budú až zajtra ale už aspoň len informačne....prajem vela zdravia 🙂
u nás to bol zápal pluc... tiež že furt nič a nakoniec sme skončili na detskej jis-ke

@orchidea31 určite zájdite k vášmu pediatrovi nie na pohotovosť, CRP nestačí (ozaj, a z akého dôvodu boli nasadené ATB keď je CRP neg.?), týždeň je dosť dlhá doba, určite treba spraviť podrobnejšie vyšetrenie (krv, moč, výtery), nepíšeš či má dcérka aj nejaké iné príznaky okrem teploty.