Úzkostná porucha po narodení dieťaťa
Ahojte
Otaznik preto lebo nie som si ista ci naozaj ide o uzkostnu poruchu alebo mam k nej velmi blizko.
Zacalo to u mna narodenim mojho dieta. Odvtedy strach pocitujem coraz vyraznejsie. V skratke napisem, ze strach pocitujem vzdy, ked mame ist niekam na vylet alebo dovolenku. Nedokazem sa tesit aj keby som velmi chcela. Vzdy je tam ten strach co ak sa nieco stane. Nie je to iba s vyletmi. Je to aj s chorobami u dcery, tym, ze byvala a aj byva casto chora + 2 hospitalizacie v nemocnici u mna prevlada ten strach, ze co ak pred dovolenkou ochorie a nikam nepojdeme, atd. Ja viem, ze je to bezne a stat sa to moze ale nechcem to tak prezivat. Velmi ma to obmedzuje a chcem to zmenit. Da sa to vobec? Najhorsie je, ze ten strach som uz pretavila na svoje dieta, co ma mrzi najviac 😒. Este dodam, ze takato uzkostliva je aj moja mamina. U mna sa to zmenilo porodom. Chcem byt salamista a neriesit to. Na koho sa obratit? Psycholog alebo psychoterapeut?
#admin
Poprosim zmazat diskusiu.
#admin
Poprosim zmazat diskusiu.
@anonym_autor mala som to iste, a casom sa to lepsilo. drzim palce. mne odporucali dokonca hispitalizaciu ja som nevedela jest chodit nic robit, no zvladla som to bez lekarov. ale myslim ze ked by som to riesila s lekarmi asi by som to zvladala lahsie, tie dalsie roky. nehovorim ze boli zle. ale ja som hrozne riesila jedlo a nejedenie. traumy som mala ked nic nezjedla ze jej to uskodi, ze nebude mat dobre vyvinute telo atd. a toto trvalo dokym kym neumrel otec a neprisla korona. potom som riesila ine strachy.
takze som jednu uzkost riesila smrtou a uzkostou strahom z korony,
A ako sa ti prejavuje ten strach? Lebo aj ja ako mamina mám strach o svoju dcéru až moc veľky, aby sa jej niečo nestalo, aby neochorela, aj keď ideme na výlet sa bojím či to zvládne. Od malička som si s ňou už dosť prežila tiež mám strach ale ako úzkosť to neberem. Je to moje dieťa a zas mne chutí jesť, piť, spím normálne. Preto sa pýtam že ten tvoj strach ako sa prejavuje a v čom tá to obmedzuje? Kľudne sa porád s doktorom, vyrozprávaj sa 😉
A ako sa ti prejavuje ten strach? Lebo aj ja ako mamina mám strach o svoju dcéru až moc veľky, aby sa jej niečo nestalo, aby neochorela, aj keď ideme na výlet sa bojím či to zvládne. Od malička som si s ňou už dosť prežila tiež mám strach ale ako úzkosť to neberem. Je to moje dieťa a zas mne chutí jesť, piť, spím normálne. Preto sa pýtam že ten tvoj strach ako sa prejavuje a v čom tá to obmedzuje? Kľudne sa porád s doktorom, vyrozprávaj sa 😉
@dominima tazko to opisat, ja tiez fungujem normalne, aj dobre spim ale ked ma byt nejaka akcia typu napr. dovolenka tak uz rozmyslam dopredu co sa posere, myslim na to najhorsie a vadi mi to. Chcem sa vediet tesit pred cestou, mysliet len na to pekne. Proste v hlave mam tie najhirsie scenare.
@dominima tazko to opisat, ja tiez fungujem normalne, aj dobre spim ale ked ma byt nejaka akcia typu napr. dovolenka tak uz rozmyslam dopredu co sa posere, myslim na to najhorsie a vadi mi to. Chcem sa vediet tesit pred cestou, mysliet len na to pekne. Proste v hlave mam tie najhirsie scenare.
@anonym_autor akože to niekedy aj ja ale neberem to tak že mám úzkosť.. nuž to sa musíš sama dáko nastaviť a tešiť sa 🤍 alebo vyhľadať lekára ak pomoze
@anonym_autor akože to niekedy aj ja ale neberem to tak že mám úzkosť.. nuž to sa musíš sama dáko nastaviť a tešiť sa 🤍 alebo vyhľadať lekára ak pomoze
@dominima sama sa tak nastavit neviem, preto chcem od niekoho pomoc, bud psycholog alebo psychoterapeut

@anonym_autor psychiater a potom psychoterapeut