Vazovagálna synkopa. Máte skúsenosť s týmto ochorením?
Má niekto skusenosti stymto ochorením? Dakujem 😖
baby chcela by som sa opytat, ktore trpite tymto typom synkopy, alebo mate zname, neviete ci je mozne rodit normalne? Alebo musi byt cisarsky?
Toto by zaujimalo i mna. Zajtra prave idem na kardio na kontrolu, kde sa ma doktor vyjadrit, ci mozem rodit prirodzene alebo nie. Chlapcek je aj tak otoceny KP, tak dufam, ze odporuci cisarsky. Uz teraz mam z toho stres.
@tamarka9 ahoj. Lekar mi povedal,že to nie je žiadny problém a môžem rodiť prirodzene. Údajne pud sebazáchovy u ženy v tu danú chvíľu proste pôsobí a "vyššie priority" priviesť na svet zdravé bábätko potlačia aj problémy ako je synkopa. Ja som však aj tak šla radšej cisárskym,hlavne kvôli tomu,že bol maličký zle otočený. Neviem čím konkrétne to bolo spôsobené, ale cez sestonedelie,keď mi kolisal tlak,tak som mala dva krát na male, bralo ma do odpadnutia ako pri stavoch synkopy.Potom to však prešlo a teším sa s krásnym a zdravým 4mesacnym syncekom🙂

Ano! Ja to mavam! A teraz syncek (bude mat 7 v januari) tiez to mal dvakrat. Nie je to nic vazne - len treba si sadnut albo lahnut ked sa to stava, skor ako odpadnes! Dat si dolu hlavu. Raz som to mala aj u lekarky, raz na TV, raz v kostole. Syncek to teraz mal akurat v kostole vcera. Nesmie sa v nasom pripade dlho stat na jednom mieste bez pohybu. Moze to suvisiet aj s niskom tlakom, aj s niskom cukrom (ak si nejedla poriadne), dehydrataciou. Vela zdravia prajem!