Veľká fontanela
Ahojte, chcela by som sa opýtať či tu je niekto kto mal tiež problém s veľkou fontanelou u bábätka. Moja dcérka mala od narodenia viac otvorov na hlavičke, ale tie sa jej pekne postupne zrástli ale fontanela bola najväčšia a je aj dodnes a to má už 15 mes. Viem že do 2 rokov je to normálne, aby sa uzavrela, ale nám tým že je veľmi veľká ešte teraz 6x4 cm to ide veľmi pomaly. Detská lekárka je už zúfalá, lebo chodíme s tým na endokrinologiu, ale tam jej len kontrolujú z krvi vitamín D, štítnu zľazu a fontanelu len jej prehmatá. A nikdy sa k tej fontanele nevyjadrí. Vraj sa moja doktorka už s tým za 35 rokov praxe dlho nestretla.
Môžete mi poradiť ak niekto mal tiež s tým problém, ako ste to riešili? Ja dávam len ten Vigantol 1 kvapku. Ale vraj sa môže podať aj nejaká látka v injekčnej podobe, ale začína ma to desiť, že či to neublíži jej nejako. Ináč je úplne zdravá, nemala doteraz žiadne choroby ani nachladenia. Ďakujem za každú radu.
@erika009 chodíte iba na endokrinologiu?do metabolickej ambulancie nie?a tie hodnoty vit.D v krvi su ok? Ak by neboli tak môže mať poruchu vstrebavania vitamínov rozpustnych v tukoch/A D E K/ ale toto sa deje pri malnutricnych stavoch.pribera ok?stolica?nie je objemna?prípadne mastná?
@inull5 chodíme len na endokrilológiu a vitamínu D mala dostatok takže ostali sme na tej dávke Vigantolu 1kvapka/denne. Moja dcéra priberala pomaly od narodenia....prvý mesiac 850g a potom už len priemerne 300-350g mesačne, pritom som ju kojila do 8 mes. Ani ked som ju začala prikrmovať v 6 mes. tak sa to nejako nezlepšilo. Teraz máme 15 mes. a neviem presne ale okolo 8,5 kg. Mojej lekárke sa len nepáči že endokrinologička sa nijako k tomu nevyjadruje a vraj má aj iné možnosti....podať nejakú látku (nepamätám čo) v injekcii. A mňa to trochu vydesilo. Kedže je uplne zdravá, živá, neskutočne šikovná....tak ak by to odomňa lekárka žiadala, či dať alebo nedať jej niečo pichať. A so stolicou nemáme problém.

My sme velku fontanelu nemali, ale davali sme Vigantol 2 kvapky a aj vsetci v nasom okoli
Co genetika, napr ty a tvoj muz ste s tym ako deti nemali problem?