icon

Veľké dioptrie u detí

zralocik123
7. jún 2025

Ahojte syn má už veľmi vysoké dioptrie, až -6 a -7 a bojím sa. Môže oslepnúť?

isis234
7. jún 2025

@zralocik123 zavolaj do eximer Bratislava. Poradia. V zdravotnej poisťovni by možno hradili časť operácie. Neverím, že by oslepol. Lekárka by mala zistiť, čo spôsobuje oslabenie zraku.

sisa_s
7. jún 2025

Preco by hned slepol...nepises, kolko ma rokov, co doteraz riesila ocna Dr (atropin? Okuliarove sosovky spomalujuce progresiu myopie?)

laurikagab
7. jún 2025

@zralocik123 koľko má syn rokov? Moja dcera 10 rokov má podobne na oboch očiach, nam nepovedala,čo to spôsobuje a stále predpisuje vyššie dioptrie.dvera ma tie špeciálne okuliare,ale aj tak sa jej zhoršuje zrak..rok po nosení okuliarov mala ustálené,potom opäť pokazené o -1,5 dioptriu.Teraz to pôjde rapídne nahor kvôli tomu,že rastie..

zralocik123
autor
8. jún 2025
@laurikagab

@zralocik123 koľko má syn rokov? Moja dcera 10 rokov má podobne na oboch očiach, nam nepovedala,čo to spôsobuje a stále predpisuje vyššie dioptrie.dvera ma tie špeciálne okuliare,ale aj tak sa jej zhoršuje zrak..rok po nosení okuliarov mala ustálené,potom opäť pokazené o -1,5 dioptriu.Teraz to pôjde rapídne nahor kvôli tomu,že rastie..

laurikagab
8. jún 2025
@zralocik123

@zralocik123 tak u neho sa to bude už ustalovat možno,moja je teraz vo vývine a rapídne jej to ide hore..a to už má ako skoro dioptrie ako tvoj syn ..poznala som aj ľudí,čo mali -9 ..aj -20..a nie sú slepí..len už používajú špeciálne okuliare..úplne hrube sklíčko