Vhodnosť Monkastu a Spiromonu pri detských alergiách
Dobrý deň, čitála som už viacero príspevkov, že niektoré detičky berú Monkastu/Spiromon v kombinacii s antihistaminikami. Na zaklade coho Vam to Vasi alergologovia predpisali? Mali ste podobny stav ako my, a monkasta/spiromon Vám nizsie popisane problemy vyriesil?
- dieta ma od 12/2024 uz piate ATB…stale to iste - upchaty nos, vlhky kasel a z toho opakovane zapal priedusiek. Do nosa ma Mometasone a berie rano Spirabel. Alergia zatial nepotvrdena na nic…ale na krcnom a ocnom dookola, ze ved to ma z alergie. Bez ATB to neprejde, je pokoj na maximalne 4 tyzdne a potom zas to iste.
Dakujem.
@ninka1816 dcérka má teraz 5 rokov, od 2 a pol roka začala soplit a kašľať (dusivy kašeľ, niekedy az taky ako pri laryngitíde a to aj len tak cez deň ale hlavne na spánok na obed a večer strašne). Aj po vybratí dvoch atb a návšteve ORL stále kaslala. Tak som šla na alergológiu a tam jej robili testy a nič jej nevyšlo. Napriek tomu jej dali spirabel/Aerius a v prípade potreby aj momestasone. Ale ona mala viac problém so suchým kašľom ako so soplenim. Až keď jej predpísali spiromon tak my sme boli v šoku, ona odvtedy nekašle. Pritom spirometriu mala ok a alergia zatiaľ nepotvrdena (niekedy sa vraj v testoch ukáže až starším deťom). Po roku a pol trápenia sa to spiromonom vyriešilo. Ale ona mala taký laryngitídovy kašeľ.
@sims122 a koho mate alegologa? Lebo nam ani len spray nechcel predpisat, iba krciar nam to dal. Popripade mi prosim napiste SS ze ku komu a kde chodite? Ked Vas nema problem Vam dat ten spiromon. Dakujem.

@ninka1816 dcérka má teraz 5 rokov, od 2 a pol roka začala soplit a kašľať (dusivy kašeľ, niekedy az taky ako pri laryngitíde a to aj len tak cez deň ale hlavne na spánok na obed a večer strašne). Aj po vybratí dvoch atb a návšteve ORL stále kaslala. Tak som šla na alergológiu a tam jej robili testy a nič jej nevyšlo. Napriek tomu jej dali spirabel/Aerius a v prípade potreby aj momestasone. Ale ona mala viac problém so suchým kašľom ako so soplenim. Až keď jej predpísali spiromon tak my sme boli v šoku, ona odvtedy nekašle. Pritom spirometriu mala ok a alergia zatiaľ nepotvrdena (niekedy sa vraj v testoch ukáže až starším deťom). Po roku a pol trápenia sa to spiromonom vyriešilo. Ale ona mala taký laryngitídovy kašeľ.