Viacnásobné vracanie ročného dieťaťa
Ahojte maminky. Viem ze je teraz vírusové obdobie, ale už dlhší čas teda konkrétne už skoro 2 týždne ma trápi, že moje rocne dieta všetko čo zje alebo vypije vyzvracia. Vysvetlím situáciu... koncom decembra začiatkom januára vlastne celé sviatkove obdobie sme všetci ochoreli dieta nemalo teploty iba veľmi silný kašeľ po ktorom sa strašne dusilo, volala som pediatričke a povedala mi ze ak dieta nemá teploty nieje to akútny stav a ze nemám chodiť. Tak som si liečila dieta doma sama voľnopredajnými sirupami proti kašlu. Sirupi pomohli dieta bolo zdravé asi 2 týždne no potom to začalo. Začalo mi kašľať a po kaslani prúdom zvracalo, bolo 1x denne vždy večer myslela som ze sa najskôr prejedla alebo len jej niečo nesadlo, ale Začalo sa to opakovať a už to začalo aj tak ze vždy keď jedla tak začala kašľať a hneď sa vyzvracala. Samozrejme som to hneď riešila s pediatrickou ale ona povedala ze môže mať nejakú bakteriu v žalúdku tak ze treba jej dat diétu aby si žalúdok zvykol na jedlo. Tak sme začali s diétou kde musela veľmi málo jest ale aj keď som jej dala malo jedla aj tak mi ho hneď vyzvracala tak to začala zvracat 3-4x denne. Pediatricka na druhý deň jej urobila testy z moču že či nieje dehydrovana q že nieje tak mam pokračovať v diéte.
suhlasim s @deniska14 , moze to byt vselico alebo aj psych - laicky povedane, uz ma pocit, ze bude po jedle vracat, tak si to "privola".
este prosim napis, aku presne dietu drzala - dostali ste od dr alebo na pohotovosti instrukcie? moj maly mal raz nejaky virus, z ktoreho vracal, a teda kym mi nepovedali, co mu mozem a nemozem davat, tak som na to isla uplne zle.
@liv02 ano, pomohlo, ale najskor len pil detsky cierny bezkofeinovy caj s glukozou. to bol prvy den. az ked prestal vracat tekutinu (teda ten caj a vodu), mohla som zacat s jedlom.
vygooglila som napr. toto, mari sa mi, ze ta nasa "strava" vyzerala podobne. napr. za piskoty ma dr. vysmiala
https://detskechoroby.rodinka.sk/sprievodca-lie...

@liv02 pokračovala som v diéte nič sa nezmenilo nakoniec som sa vybrala na pohotovost kde jej zobrali aj krv ale tiež ze je všetko v poriadku. Mala je veselá smeje sa hraje nieje ani vidieť ze je nejaký problém, tak ze výsledok z pohotovosti bol taky ze ma byt na diéte. Lenže za tie 2 týždne co toto sa deje mi schudla 1,5kg legíny ktoré jej boli tesne na stehnách teraz sú jej úplne volne... jediný pokrok ktorý vidím je taky ze mi už nekasle pri jedle normálne ho zje ale začne po jedle ale to už nieje ani kašeľ to ju len napne a ide všetko von. Včera zvracala len raz co som sa tešila ze to je skvelé ze už to prestava ale dnes zas 3x. Nos ma čistý tak ma napadlo ci jej nezatekaju hlieny. Už sama dávam tomu dietatu diagnozi lebo nikto mi nevie povedať co jej je. Preto píšem sem ci ste sa niektorá s tým nestretli počas tohoto obdobia. Už som zúfalá je mi jej veľmi ľúto a neviem ako jej mam už pomôcť. Ďakujem za každú radu alebo skúsenosť ktorú mi napíšete