icon

Vitamíny pre deti

murielaa
30. nov 2022

Ahojte, chcela by som detom (4 a 2roky) kúpit multivitaminove zele napr. Rakytnicek, Martankovia a pod. Vsade sa uvadza, ze su vhodne pre deti od 3 rokov. Je to kvoli zlozeniu tych zele alebo je to skor preto, ze pri mladsich hrozi riziko zadusenia?

marty_4
30. nov 2022

to ti povedat neviem, ale nebala by som sa to dat aj tomu mensiemu. ak vies, ze to vie normalne spapat.

vikusjk
30. nov 2022

@murielaa najlepsie vitaminy pre tak male deti su z cerstveho ovocia a zeleniny, naco do nich tlacit cukor a ine gebuziny, ktore tie akoze vitaminove cukriky obsahuju?

hipuska
30. nov 2022

@vikusjk no, keby si si postudovala zlozenie toho čerstvého ovocia a zeleniny, by si bola mozno prekvapená. Nemá každý možnosť mať domáce.

@murielaa my máme martanov a teda, je tam uvedené cmulat, pýtala som sa aj v lekárni a že by sa nemali hrýzť. Ale z akého dôvodu neviem . Syn 3 roky zvláda v pohode ale teda necmula

vikusjk
30. nov 2022

@hipuska ak su dostupne nejake materialy ku konkretnemu ovociu a zelenine, ktore su dopestovane u nas na SK (staci v supermarkete rozlisovat povod) tak si ich rada detailne nastudujem, pls posli link 😉
Inak som zvykla len dokladne umyt, po umyti utriet a servirovat. A zatial ma nik nepresvedcil, ze by vitaminy v cerstvom jablku a celkovo to jabko nebolo zdravsie, ako nejaky umely cukrik 🙈

simona20201309
30. nov 2022

@vikusjk súhlasím ze čerstvé ovocie je lepšie, ale do 2r dieťaťa nie je možné denne natrepat toľko ovocia, aby to pokrylo dennú dávku potrebných vitamínov. Moje dieťa do 3r nedokázalo zjesť celé jablko alebo celý banán. A ak zje celý banán, nehrozí, aby zvládlo ešte jablko. Takže určite nie je na škodu niekedy doplniť vitamíny aj touto formou, ale určite by som siahla pp kvalitnejších vitaminoch, nie z obchodu, či lekárne.

simona20201309
30. nov 2022

@murielaa skôr je to z dôvodu udusenia. Odporúčam radšej siahnuť po vitaminoch z forever alebo just. Okrem vitamínov dopĺňame aj ryby olej. Trochu viac som sa začala venovať tejto téme, takže ak môžem poradiť, ryby olej je veľmi dôležitý, aby organizmus vedel spracovať aj dopĺňané vitamíny.
(Kľudne ma niekto opravte, ak sa v niečom mylim)

20erika07
30. nov 2022

Z nasich skusenosti su tieto cmulacky o nicom. Druhy rok davam rybi olej ( je aj sirup pre mensie deti) ale tiez to nebola výhra, od septembra do konca oktobra bola 3x chora mala, co sa asi este ani nestalo ,ze by tolko vymeskala, najprv prechladnuta, po tyzdni ok a o tyzden hrdlo, hemofil, dalsi tyzden zapalene oci, zelené sople, hrdlo znova a to brala atb pri hemofilovi, to sme preliecili uz len doritricinom a zacala som k tomu rybiemu oleju davat kazdy den aj probiotika a betaglukan . Klop klop 3 tyzdne zatial bez jedineho smrku a vela je chorych popri nej, tak duuufam ,ze konecne nieco naozaj zabera aj ked je skoro hodnotit

nikpa
30. nov 2022

@murielaa je dostupných veľa vitamínov aj pre menšie deti, napr. rybí olej, cevitko, cebion, hliviacik s rakytníkom.... Ale tak ja by som 2 ročnému dala už aj to čo je od 3 rokov, to už nie je novorodenec, možno akurát nie každý deň alebo proste menšie dávky.

beata_k
30. nov 2022

@murielaa V lekarni mi povedali, ze to kvoli vysokeme obsahu vitaminov a mineralov. Vraj je to pre tak male dieta vela.

monikapatrikova
1. dec 2022

@murielaa ahoj...za mňa pediakid multi..je to sirup od 1 roka