Vracanie a teplota po návrate z tábora
Ahojte nejaká rada? Dcerka sa včera vrátila z tábora ze ju boli brusko, večer sa zgrcla, dostala teplotu do 38, potom bola na 💩, že dosť to smrdelo, potom ešte 2 krát sa zgrcla a od 1 ráno už len nevolnost teploty do 38 a mierna bolest brucha. Dnes k pediatrovi som nechcela, chystám sa zajtra ak teploty neprejdu. Ma niekto skúsenosti co by to mohlo byt? Predpokladám ze ak by to bol rotavirus alebo črevná tak by to vyzeralo ináč. Môže byť prehriatie?
Podat hylak kvapky 3krat denne diétu,na teploty lieky viroza trva 2 3dni ak negrca uz tak sa to zlepsuje....podavat čaj (cista voda je ťažká na žalúdok) pepsi po lyzickach
@zuzkaa1991 pre mna je tazky caj. pali ma z neho zaha.
caj je predsa voda este s niecim navyse, co musi viac travit.
Bežné príznaky črevnej virozy, prečo si myslíš ze by vyzerala inak? Inak aj pri rota moje deti zvracali každé len raz a potom mali už len pár dní hnacku
Bežné príznaky črevnej virozy, prečo si myslíš ze by vyzerala inak? Inak aj pri rota moje deti zvracali každé len raz a potom mali už len pár dní hnacku
@nikha2809 lebo vôbec nehnackuje, zgrcla sa 3 krát ale slabo žiadnym prúdom. Črevnú som už mala a teda vyzerá to ináč.....
viroza moze prebehnut aj bez vracania a hnaciek, len s krcami v zaludku a lahko zvysena teplota. aj tot ak mavam.
zrejme to viroza bude. zavisi od toho, kolko to bude pretrvavat. ak to prejde, bola to viroza, ak to neprejde, treba patrat, ci sa nejedna ho nejaky iny typ infekcie creva.
alebo úpal
alebo úpal
@sisska96 toto ma napadlo včera ci sa neprehriala cele dva dni boli vonku a verím tomu ze není šanca aby skontrolovali ci pije alebo nie, tiez mi v utorok hovorila ze dlho stala na slnku až jej prišlo zle....
alebo úpal
@sisska96 ale zasa nesťažoval sa že ju boli hlava ani nieje spalena od slniečka, ani opálená bledula ako stále je 😒
Od slniecka nemusi byt spalena, niekedy bohate staci byt aj v tom teple. To samo o sebe je dost velka zataz. Plus este aj robili nejake aktivity, sutazili, hrali sa, to tiez tomu nepomohlo.
Hrdlo ju neboli? Angína by to teoreticky ešte mohla byt. Moje deti vtedy zvyknú zo začiatku aj zvracat.
Kľudne može byť aj úpal bez bolesti hlavy, alebo prehriate organizmus. Teraz je nebezpečné byť vonku hlavne od 10-17/18
Od úpalu by jej nesmrdelo💩🙂okolo mňa majú všetci brušnú chrípku tak skôr to.Dietu, hylak a, ak by ešte malá hnačku tak imodium.A veľa piť a diétu viac dní mojej dcére sa polepšilo po 4 dňoch trocha normalnejsie jedla a znova mala hnacku
@zuzkaa1991 pre mna je tazky caj. pali ma z neho zaha.
caj je predsa voda este s niecim navyse, co musi viac travit.
@majamat myslela som čierny 😇 ale jasne ze nie je povinnosť
Syn mal 2x črevnú chrípku a nemal hnačku ani raz..
keby mala upal, tak sa asi prejavi skor. priznaky sa rozvijaju prakticky uz do prehriatia, aj ked nemusia byt hned vyrazne,a le asi nie o den neskor, ked uz sa dokaze telo ciastocne zregenerovat.
Rozšírená je aj hepatitída A teraz, neviem z akej oblasti ste...
Pri črevnej ale vôbec hnačka nemusí byť
Ahoj, ja som v nedeľu skončila na infúzii, včera slm bola na kontrole u doktora a ze je toho strašne veľa. Ale teda mne na pohotovosti porobili rôzne vyšetrenia (sono, odber krvi) lebo najskôr som nemala ani teplotu len slm nič neudržala, tak povedali, že aby vylúčili niečo iné (neriešila som čo, bola som rada že žijem 🙈)
Takže môžeš sa poradiť telefonicky s dr, ale iba interpretujem že všelijaké brušné virózy sú teraz vo vzduchu
Ahoj, ja som v nedeľu skončila na infúzii, včera slm bola na kontrole u doktora a ze je toho strašne veľa. Ale teda mne na pohotovosti porobili rôzne vyšetrenia (sono, odber krvi) lebo najskôr som nemala ani teplotu len slm nič neudržala, tak povedali, že aby vylúčili niečo iné (neriešila som čo, bola som rada že žijem 🙈)
Takže môžeš sa poradiť telefonicky s dr, ale iba interpretujem že všelijaké brušné virózy sú teraz vo vzduchu
@snehulak77 ved to počula som aj v našej firme veľa ľudí "odpadlo" aj v mng ale nikto v našom okolí ani na tabore a mala odtiaľ hneď domov ja ani mng sme v práci neboli a sme ok. A som predpokladala ze keď crevna tak nevieš odial skôr.... mrnava v živote nič také nemala a grcla len tri krát aj to relatívne slabo len bola extrémne spava už večer bol problém ju zobudiť keď jej teplota vyskočila na 38. Ak by sa ne .... 💩 a aj to bolo relatívne ok len ta "vôňa" bola ze extrem tak fakticky tipujem ze sa prehriala a ak by neboli teploty tak ze niečo jej nesadlo. Ale zasa môže sa jej niečo rozbehnúť.... neviem nechcem plasit len sa mi to nezdá. Ak by neboli teploty tak neriešim len ide víkend a nerada by som bola ze sa jej to zle rozbehne .... 😒 každopádne ja keď som mala gastritidu vždy som mala aj zaludok aj creva chytené nikdy nie len zaludok 🤔
Aktualne bojujem s 4,5 rocnou od vcera prisla zo skolky ze ju boli brusko o 15. O 5 ju prehnalo fakt extremny zapach a vracala. Odvteddy vracala uz teraz je 24 h tak 10 krat. Posledne razy skoe uz len napinalo. Ma 37.2-37.7. A spiiiii a spi a ju striekackou dopujem rehydratacnym roztokom. Furt ju budim lebo sa mi zda ze je moc spava ale tak telo bujuje snad to neni z nedostatku tekutin. Je toho moc teraz
Crevne maju rozne priebehy, mohla zjest aj nieco pokazene..dobre bude, neboj
Aktualne bojujem s 4,5 rocnou od vcera prisla zo skolky ze ju boli brusko o 15. O 5 ju prehnalo fakt extremny zapach a vracala. Odvteddy vracala uz teraz je 24 h tak 10 krat. Posledne razy skoe uz len napinalo. Ma 37.2-37.7. A spiiiii a spi a ju striekackou dopujem rehydratacnym roztokom. Furt ju budim lebo sa mi zda ze je moc spava ale tak telo bujuje snad to neni z nedostatku tekutin. Je toho moc teraz
@masha123 no presne také sme mali lenže moja grcala 3 krát, neje len rehydratacny roztok vypila, 2 poháre vody a dve čaje žalúdočné. Skúsila už aj banán a ideme na mrkvovu polievku ta som zvedavá bo začína ze bruško ju začína bolieť a už celý deň mimo teploty ok bola 😒 tak asi fakt nejaký vírus.
Moju vcera strasne brusko bolelo ja som sa bala najprv ze ci aj slepe crevo to nemoze byt ale teda viroza jak vysita. Uz zjedla jeden mini suchar ale teda fakt extremne spava ze prespala skoro cely den to som este nezazila snad zajtra uz bude lepsie
Moju vcera strasne brusko bolelo ja som sa bala najprv ze ci aj slepe crevo to nemoze byt ale teda viroza jak vysita. Uz zjedla jeden mini suchar ale teda fakt extremne spava ze prespala skoro cely den to som este nezazila snad zajtra uz bude lepsie
@masha123 a to jeden by povedal ze cez leto konečne lepšie bude 🤦♀️ ani nie tri dni po konci školy a už sme chorí..... ach jaj

Podat hylak kvapky 3krat denne diétu,na teploty lieky viroza trva 2 3dni ak negrca uz tak sa to zlepsuje....podavat čaj (cista voda je ťažká na žalúdok) pepsi po lyzickach