icon

Vtáčí hrudník

24. jún 2025

Dobry den, syn 13r ma deformitu hrudnika tzv. Vtaci hrudnik. Ma niekto prosim skusenost, ci sa to da upravit? Vsade citam, ze je vhodne plavanie, posilnenie brusneho svalstva. Syn je plavec, sportovec, cize z tejto stranky to mame podchytene. Je objednany k ortopedovi.

glade22
24. jún 2025

K tomu by som len povedala, že ortopéd s tým veľmi nespraví nič. Pokiaľ to neovplyvňuje dychanie napríklad a nie je pri tom aj skolioza, tak vtáči hrudník je len estetickou záležitosťou. Ak nejakým spôsobom zasahuje do životných funkcií, rieši to operačne hrudná chirurgia.
(To mi bolo povedané na detskej ortopedii v Žiline)

domka222
24. jún 2025

Ortopéd toto nerieši, ale hrudníková chirurgia. Ak je to veľká deformita,vedia spraviť merania.

autor
24. jún 2025
@glade22

K tomu by som len povedala, že ortopéd s tým veľmi nespraví nič. Pokiaľ to neovplyvňuje dychanie napríklad a nie je pri tom aj skolioza, tak vtáči hrudník je len estetickou záležitosťou. Ak nejakým spôsobom zasahuje do životných funkcií, rieši to operačne hrudná chirurgia.
(To mi bolo povedané na detskej ortopedii v Žiline)

@glade22 skoliozu este nema potvrdenu, pediater sa vyjadril, ze vyzera to ze ma. Aky to ma suvis prosim?

glade22
24. jún 2025

Nijaký, proste ak má skoliozu, treba ju riešiť a ortopedické vyšetrenie je opodstatnené, inak nie.