VUR vezikouretralny reflux IV.st. prekonali toto vaše detičky bez operácie?
Je tu niekto kto tuto chorobu uz prekonal? Pomohlo Vam iba cystokopicke riesenie s vstreknutim?
@lindusss2016 ano presne toto povedal primar aj nam. A ze je mensia pravdepodobnost ze to zabere pri tak vysokom stupni. A kde idete tu v ba kramare?
@lindusss2016 my mame za sebou cystoskopiu v juli
@dollynkaa ano spravili sono kde mi hned ukazal kde je ten vantris a ako upchava mocovod urobil nam aj fotky.tu na SK jej robili x vysetreni same narkozy a stale nevedeli kde je problem.Teraz je 3 mesiace po operacii a dilatacia ktoru mala 17-20mm v oblicke aj mocovode uplne zmizla.
@ivkus a ako ste sa do toho polska dostali? Sami, ci lekari vas tam smerovali
@lindusss2016 doktorka v BA nam povedala ze tu v BA vam pomoct nechcu vybavte zahranicie ,tak sme obvolali vsetkych znamich a jedna pani ktora chodi so zenami ktore maju zenske problemy a lekari im nevedia pomoct do Polska a opytala sa doktora ci nepozna nejakeho urologa kt.by pomohol nasej Natalke a on ze ma 70 rocneho brata v Poznani urologa kt.pracoval po celom svete vydal vela knih vyucil stovky urologov tak sme sli za nim aj s nou.vybavila nam lietadlo od Trabelssieho zadarmo lebo nemohla odist z prace na 3 dni a ten hned zhodnotil natalkin stav ako nutnu operaciu kt.musi byt spravena do par mesiacov.Odporucil nam svojho najlepsieho ziaka Prof.Chrzan v Krakowe a ten nam vybavil hospitalizaciu cez svoju znamu v Rzesove ci ako sa to pise .Prisiel ju tam operovat ,vsetko sme si museli platit sami ale spravali sa uzasne k nam.Jednu sestricku poverili sediet pri natalke 12hod.po operacii a aj tak bolo.Uzasny pristup.
@ivkus vau tak super, ze sa najdu aj lekari, ktori chcu naozaj pomoct. Horsie je to s nasimi zdravotnymi poistovnami. Ved ste tam nesli len tak, na SVK vam pomoct nedokazu, nie je ina moznost a aj tak to nepreplatili? No humus...
@lindusss2016 nie ze nedokazu ale nechceli nechapem preco ved tieto op.robia v BA denno denne ide skor o to ze ta oblicka jej ide na 17% a ich navrh bol doslova vysadit lieky pockat na zapal a oblicku vybrat.to mame aj v karte napisane.pretoze ked sa znizi funkcia pod 10%ide von ak robi problemy alebo sama sa strati a preco by mali zachranovat ked ide len na 17%.v Novembri dostala silnu sepsu CRP 360 a upchata oblicka spravili jej vyvod a vyslo 400ml cisteho zlto zeleno cierneho hnisu to tu oblicku uplne odpalilo ale 2 mesiace pred tym sme prosili lekarov az ju zoperuju ze teraz je zdrava a oni povedali ze z toho vyrastie....chapes.aj to je zaznacene v karte ze odmietli operovat. ....hroza a des a toto vsetko sa zacalo po ockovani 2.davky Hexy a to samozrejme nepotvrdili
@ivkus kriste pane, tak to je zly sen. Hrozne nieco naozaj. Ale preco cakali, kym prekona tolko zapalov? Ved mne nefrologicka povedala, ze operuje sa, ked ma dieta viac ako 4 zapaly rocne. Chuda mala, kolko si vytrpela. Ja som zatial ockovsnie odkladala, maly nema nic a veru sa aj bojim, aj ked svorne vsetci tvrdia, ze to nie je kontraindikacia.
@lindusss2016 dostala prvy zapal v pol roku a potom kazde 2 mesiace .cize nakolko opreracia mohla byt spravena 6 tyzdnov po zapale tak sa to jednoducho nedalo,len najskor potrebovala opich to sa podarilo az po 8 mesiacoch no aj potom dostala este 3x zapal,bola 4 mesiace v roku nacievkovana.Po tomto opichu v Nitre sme isli do Martina za detskym urologom kde jej zrobili kopu vysetreni dilatacia 4.stupen no dr.Javorka si tvrdil svoje ze keby je to jeho dcera on este pocka ze z toho vyrastie.Zavolali sme si primara Klimenta a verdikt po dohovore s dr.Javorkom sme sa rozhodli neoperovat kontrola o pol roka .Co sme mali robit????uz fakt sme si pripadali za blbcov ze asi fakt tu operaciu nepotrebuje.....ze sa to vstrebe same alebo co ....
@ivkus a tie zapaly dostavala aj napriek uzivaniu atb?
@ivkus no vy, verim, ze ste urobil vsetko, co bolo vo vasich silach. Jasne, ze clovek sa spolieha na doktorov, ved my mamicky to nemame odkial vediet.
@lindusss2016 ano brala vsetky mozne na margo tých liekov Keď spomínaš keď nás v novembri Prijali s ťažkou sepsou už na piaty deň nás poslali domov na Biseptole po troch dňoch malá dostala opäť zápal Aj napriek tomu že Brala biseptol. Dostali sme sa na detské oddelenie nie na urológiu a doktorka si ma zavolala bokom že či vôbec viem že keď ležala s tou tazkou sepsou jej neurobili ani kultiváciu na lieky a poslali nás domov na lieku na ktorý je ona rezistentna. Predpísala nám liek Nitrofurantoin a ten brala od novembra až do septembra tohto roku a vôbec zápal nemala tento liek sa dá kúpiť len v Rakúsku je veľmi dobrý Bola som na kontrole v Žiline u nášho primára a sestrička sa ma pýta Aké lieky malá užíva ja že Nitrofurantoin ona že v živote o takom lieku nepočula primár povedal že tento liek predpisoval pred tridsiatimi rokmi a opäť sa k tomu vráti lebo je vynikajúci ale uz mi ho robia aj u nas.

@dollynkaa akurat to riesime aj my. Uz sme mali ist minuly tyzden na cystoskopiu, ale zrovna maly ochorel, takze sa to preklada. Ale zaujimalo by ma, ake s tym maju ostatni skusenosti. Mne primar u nas na detskom povedal, ze uspesnost tohto zakroku je mala, ale kedze je neinvazivny, tak to.skusaju na kazdom.