Vydraté vlásky u bábätka: Je to normálne?
Mojej malej už trošku narástli vlásky ale vzadu má takú plešatú dieru. Myslím, že to drhla plienka ktorú jej moja mama dávala kvôli vytekaniu mlieka a celkovo šúchanie pri otáčaní hlavy. Dala som jej ten klinový vankúš s otvorom, aby ten vrchol hlavy trel menej ale je tam vlastne šev tak už neviem, asi má aj tak hlbšiu hlavu. Neviem si predstaviť jak sa to nebude dráždiť, kým bude ležať. Všetky tie vankúše sú strašne ploché alebo majú pod krkom moc hrubé.
Ano, ma to vacsina babatiek, je to uplne normalne a kazdemu to zarastie normalne vlaskami a nebude po tom ani stopy. Ziadne vankusiky nepotrebujes. Deje sa to prirodzene otacanim hlavky, vlasky vypadavaju a obmienaju sa, nesposobila to ani plienka. Zachvilu tam tie vlasky dorastu. Vankus odloz, je to nevhodne pre babatko.
Aj moja ma taku malu plesku 😅 a babatko nema mat co vsakovake vankuse
Mnohe babatka maju vydrate vlasky vzadu. Castejsie polohuj. Ale pokial ti dr nepovie, ze ma splostenu hlavku, tak sa neznepokojuj. Ked zacne hlavu dvihat a otacat sa vlasky dorastu.

Vacsina deti ma lysinu vzadu na hlavicke, bez ohladu na to ci lezia alebo nelezia na plienke. Neboj, vlasy dorastu, to vypadavaju len tie prve, netreba ani vankus s dierou