Vypadávanie vlasov u detí: Čo môže byť príčinou?
Dobrý deň. Chcela by som sa informovať ohľadom vypadávania vlasov u 8 ročného dievčatka, stretla sa niektorá mamička s tým. Trvá to cca 3 týždne, je to nenormálne v akej miere dcérke padajú vlasy, sú všade...mala kvalitné husté vlasy, ktoré sa za tri týždne preriedili na polovicu, nerozumiem tomu, k lekárovi sme neboli zatial ale chystam sa s ňou. Užívame bežné vitamíny plus zinok a B komplex.Ďakujem za každú jednu skúsennosť a postreh.
Moja dcéra, vtedy 12 ročná prišla v krátkom čase o tretinu vlasov. Bola som s ňou na odberoch u pediatričky. Vyšetrila, čo sa dalo a prišli na to, že prekonala boreliózu a keďže nič iné jej z odberov nevyšlo, príčinou bola práve tá borelióza. Neskôr som si našla aj na internete o tom informácie. Nasadila jej antibiotiká a vlasy šibnutím prútika prestali padať. Brala aj vitamíny bloom robbins a teraz, po roku, sú vlasy už pekne zahustené a postupne dorastajú.
@barbora2025 to sú vlasy zozbierané, alebo teraz vyčesané s hrebeňom z hlavy na 1krát,?
@ivicatolic po umyti vycesane, ale ma riadne preridene miesta na hlave 😰
To moze byt kadečo, treba vyšetrenie napr takou alopeciou mozu trpiet aj deti ...
nemala chripku, alebo ine ochorenie s vysokymi horuckami? niekedy vlasove folikuly zareaguju na vysoke teploty a vlasy vypadaju. potom dorastu.
@ivicatolic po umyti vycesane, ale ma riadne preridene miesta na hlave 😰
@barbora2025 môže jej chýbať železo, niečo so štítnou žľazou
nemala chripku, alebo ine ochorenie s vysokymi horuckami? niekedy vlasove folikuly zareaguju na vysoke teploty a vlasy vypadaju. potom dorastu.
@cingi v decembri bola chora s vysokými teplotami, od tej doby nie, dnes sme boli na komplet odberoch tak dúfam, že tk nebude nič vážne 😰 a to čo vypadlo dorastie 🥺🥺🥺

@barbora2025 to sú vlasy zozbierané, alebo teraz vyčesané s hrebeňom z hlavy na 1krát,?