icon

Vyrážky a horúčky u 2-ročného dieťaťa

11silvia11
4. okt 2025

Pekný večer prajem.Čo to môže prosím Vás byť,keď sa dieťa vyhádzalo na brušku ,hrudi a chrbatiku takými malými červenými vyrážkami,vyzerá to niečo ako potničky.Mala to dva dni bez iných príznakov a dnes dostala horúčky a čo som si všimla teraz večer ,tak postupne po jednej dve vyrážky jej to začína aj na nozičke a krku.Čo som pozerala 5,6 choroba sa vraj najprv prejavuje pár dni horúčkami a až po odznení sa vyskytnú vyrážky.Tak nerozumiem čo to je.Ďakujem.

11silvia11
autor
4. okt 2025

@11silvia11 Ešte chcem dodať ,že vyrážky nesvrbia.

reela
5. okt 2025

@11silvia11 znie ako siesta choroba, len znizuj teplotu a doplnuj tekutiny

sajmi
5. okt 2025

Aj mne to znie ako 6 choroba, aj keď je pravda ako si písala, aj my sme mali najprv teploty a až potom vyrážky a to bol vlastne koniec choroby.

sweaaa
5. okt 2025
@sajmi

Aj mne to znie ako 6 choroba, aj keď je pravda ako si písala, aj my sme mali najprv teploty a až potom vyrážky a to bol vlastne koniec choroby.

@sajmi Čiže toto určite nebude 6. choroba. Tam naozaj idú 5 dní veľmi vysoké horúčky, a vyrážky sa objavia pri poklese teploty.

11silvia11
autor
5. okt 2025

Ved práve to mi je divne,že najprv mala výsev .

lb1984
5. okt 2025

@11silvia11 moja reagovala na strepkoka vysevom pocas horucok, male vyrážky červené mala ich na brušku, nohách bokoch chrbta a rukách. Den teplota okolo 37,8 a potom nám vyskočili 40C . Dr v Srobarovom nám hovorila ze existujú detičky ktoré na infekcie reagujú vysevom .... lebo toto leto pri zaludocnom víruse sa ako jedina vysypala.

anavixy
5. okt 2025
@11silvia11

Ved práve to mi je divne,že najprv mala výsev .

@11silvia11 hrdlo ma ciste? Jazyk? Mohli by ist o sarlach, siestu chorobu s nie typickym priebehom alebo len nespecificky parainfekcny exantem - vysev popri beznej virusovej infekcii. Pokial vyrazky nesvrbia, nemokvaju, nie je potrebne ich riesit, chorobu liec symptomaticky, mozno sa dalsie priznaky virozy este objavia.

11silvia11
autor
5. okt 2025
@anavixy

@11silvia11 hrdlo ma ciste? Jazyk? Mohli by ist o sarlach, siestu chorobu s nie typickym priebehom alebo len nespecificky parainfekcny exantem - vysev popri beznej virusovej infekcii. Pokial vyrazky nesvrbia, nemokvaju, nie je potrebne ich riesit, chorobu liec symptomaticky, mozno sa dalsie priznaky virozy este objavia.

@anavixy Áno,hrdlo ma čisté aj jazyk.