Vyrážky a horúčky u 2-ročného dieťaťa
Pekný večer prajem.Čo to môže prosím Vás byť,keď sa dieťa vyhádzalo na brušku ,hrudi a chrbatiku takými malými červenými vyrážkami,vyzerá to niečo ako potničky.Mala to dva dni bez iných príznakov a dnes dostala horúčky a čo som si všimla teraz večer ,tak postupne po jednej dve vyrážky jej to začína aj na nozičke a krku.Čo som pozerala 5,6 choroba sa vraj najprv prejavuje pár dni horúčkami a až po odznení sa vyskytnú vyrážky.Tak nerozumiem čo to je.Ďakujem.
@11silvia11 znie ako siesta choroba, len znizuj teplotu a doplnuj tekutiny
Aj mne to znie ako 6 choroba, aj keď je pravda ako si písala, aj my sme mali najprv teploty a až potom vyrážky a to bol vlastne koniec choroby.
Ved práve to mi je divne,že najprv mala výsev .
@11silvia11 moja reagovala na strepkoka vysevom pocas horucok, male vyrážky červené mala ich na brušku, nohách bokoch chrbta a rukách. Den teplota okolo 37,8 a potom nám vyskočili 40C . Dr v Srobarovom nám hovorila ze existujú detičky ktoré na infekcie reagujú vysevom .... lebo toto leto pri zaludocnom víruse sa ako jedina vysypala.
Ved práve to mi je divne,že najprv mala výsev .
@11silvia11 hrdlo ma ciste? Jazyk? Mohli by ist o sarlach, siestu chorobu s nie typickym priebehom alebo len nespecificky parainfekcny exantem - vysev popri beznej virusovej infekcii. Pokial vyrazky nesvrbia, nemokvaju, nie je potrebne ich riesit, chorobu liec symptomaticky, mozno sa dalsie priznaky virozy este objavia.
@11silvia11 hrdlo ma ciste? Jazyk? Mohli by ist o sarlach, siestu chorobu s nie typickym priebehom alebo len nespecificky parainfekcny exantem - vysev popri beznej virusovej infekcii. Pokial vyrazky nesvrbia, nemokvaju, nie je potrebne ich riesit, chorobu liec symptomaticky, mozno sa dalsie priznaky virozy este objavia.
@anavixy Áno,hrdlo ma čisté aj jazyk.

@11silvia11 Ešte chcem dodať ,že vyrážky nesvrbia.