icon

Vyrážky na bradičke 2,5 ročného dieťatka

matka0322
18. dec 2021

Ahojte maminky, malej sa pred 4 dňami objavila jedna nevinná vyrážtička na brade, nevenovala som tomu pozornosť. Každým dňom ale začala pribúdať nová a začali sa zapaľovať. Dezinfikujem viackrát denne Bedatine a na noc natriem Framykoinom.
Dnes je celý deň uplakaná, po uspaní sa vytháva s plačom, myslím, že ju brada bolí a mám strach, aby sa jej ta pliaga nerozšírila do úst. (V ústach som nič nevidela). Samozrejme zajtra buď pohotovosť alebo počkáme do pondelku na dr. Neviete mi ale povedať, čo to môže byť? Nemáte skúsenosť, že vaše detičky niečo také mali? Mám 3 dieťa, zatiaľ som sa s tym nestretla. Ďakujem

matovicova
18. dec 2021

@matka0322 moj ma tiez 2,5 a idú mu všetky 4 stoličky naraz, spočiatku sme tiež nevedeli, nic nebolo vidieť. Vyrážky má okolo kútikov a veru niekedy býva dosť mrzuty, ale ani sa mu nedivím..

matka0322
autor
18. dec 2021

@matovicova ona to nemá v kútikoch ale take rozliate po celej brade, rozmýšľala som nad herpesom, ale keď bližšie na to kuknem herpes to nebude... ale horšie, že sa jej rozťahuje .. inak držím palce so zúbkami 🙏

kacena4
18. dec 2021

klasicka dermatitida nestresuj pohotovostou kvoli vyrazke nechsj to vysusit a potom uvidis urcite na 5o nedavaj atb mast zbytocne deti to casto maju zo znizenej imunity (nevidim foto ale tot moj nazor)

matka0322
autor
18. dec 2021

@kacena4 pohotovosť spomínam v tom prípade ak jej to uvidím v ústach, to okamžite idem... framykoin mi práveže predpísala dr po telefonickej konzultacii .. no nevidela ju ...

vandala
18. dec 2021

@matka0322 mozno medove chrasty, pozri obrazky na google.

ankare
18. dec 2021

@matka0322 napis do skupiny Zdravotníci na MK, je tam aj kožná lekárka. Skoré uzdravenie!

matka0322
autor
19. dec 2021

@vandala presne na toto sa mi to podobá 😕

matka0322
autor
19. dec 2021

@ankare ďakujem veľmi pekne bežím a zajtra smer dr, ďakujem Vám 😘